ΟΕΕ: Θετική η δημιουργία θέσης υφυπουργού για το ΕΣΠΑ και για τη βιομηχανία

Η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης δεν περιέχει πολλές, ούτε σημαντικές αλλαγές, ειδικά σε ό,τι αφορά το οικονομικό επιτελείο, σχολιάζει ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, με αφορμή το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι διαχειριστές των συγκεκριμένων χαρτοφυλακίων ήταν και στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα, περιμένουμε ότι θα τρέξουν άμεσα την εφαρμογή των πολιτικών και μεταρρυθμίσεων εκείνων, που και χρειάζεται η χώρα και είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε, στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου, αναφέρει.

Η δημιουργία θέσης υφυπουργού για το ΕΣΠΑ και για τη βιομηχανία κρίνεται θετική, αρκεί βέβαια οι έχοντες τη σχετική ευθύνη να μη χρονοτριβήσουν τόσο στην – αναγκαία όσο ποτέ – απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, όσο και στην προσέλκυση επενδύσεων και δημιουργία υγιούς και σταθερού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Βασικό ζητούμενο είναι η εμπροσθοβαρής εφαρμογή του μνημονίου στο κομμάτι των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, στο πλαίσιο του ρόλου του ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας, προσδοκά στη δημιουργική συνεργασία με την κυβέρνηση, στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση και επιστροφής της οικονομίας στην ανάπτυξη.

SHARE