Ν. Χριστοδουλάκης: Θα μπούμε στην πύλη της κολάσεως αν βγούμε από το ευρώ

Στον απόηχο της δήλωσης του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης και το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά προειδοποίησαν μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ για τις καταστροφικές συνέπειες της εξόδου από το ευρώ στην ασθενή οικονομία μας.

“Θα μπούμε στην πύλη της κολάσεως αν βγούμε από το ευρώ” προειδοποίησε ο Νίκος Χριστοδουλάκης. Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ο οικονομολόγος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ‘’είχαμε ευκαιρία να φύγει το ΔΝΤ, αλλά η κυβέρνηση τα έκανε μαντάρα”. ‘’Η υψηλή ανεργία οφείλεται στην κακοδιαχείριση των κυβερνήσεων” πρόσθεσε ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με το skai.gr.

“Αν βγούμε από το ευρώ, θα γίνουμε Βενεζουέλα’’ προειδοποίησε από την πλευρά της η Μιράντα Ξαφά, με αφορμή τις αναταραχές με λεηλασίες των καταστημάτων και τον πληθωρισμό που έχει πλήξει τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

‘’Ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας λέει ότι δεν μπορούμε διαρκώς να δανείζουμε την Ελλάδα με χαμηλότερα επιτόκια απ’ ό,τι δανειζόμαστε εμείς’’ πρόσθεσε η οικονομολόγος.

 

SHARE