Ν.Φίλης: Στηρίζει τα μέτρα – Επιμένει για ΠΑΣΟΚ – Όχι στα εξοπλιστικά Καμμένου

Αποτέλεσμα εικόνας για νικος φιληςΤην εκτίμηση ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει σύσσωμη την πρόταση της κυβέρνησης με τα μέτρα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, εξέφρασε ο βουλευτής του κόμματος, Νίκος Φίλης.
Ξεκαθάρισε, ότι ο ίδιος είναι «φανατικά συμπολιτευόμενος βουλευτής». Σημείωσε επίσης, ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «δεν χρειάζονται μασάζ» για να πεισθούν να ψηφίσουν, ενώ εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι η κυβέρνηση δεν θα φέρει στη Βουλή μείωση αφορολόγητου των επιχειρήσεων, υπογραμμίζοντας ότι «δεν περνά τέτοιο μέτρο».
Σε συζήτηση που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Φίλης επέμεινε στην άποψη ότι η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι συγκυριακή και ότι πρέπει να ξεκινήσει διάλογος με το ΠΑΣΟΚ και τις δυνάμεις του κεντρώου χώρου.
Ο κ. Φίλης χαρακτήρισε προσχέδιο συζήτησης το κείμενο της ερώτησης για τα εξοπλιστικά που είδε το φως της δημοσιότητας, διευκρινίζοντας ότι ήταν στο στάδιο της τεκμηρίωσης, ώστε αν και εφόσον κατατίθετο, να είναι ολοκληρωμένη. Παράλληλα, διέψευσε κατηγορηματικά ότι ασκήθηκε οποιαδήποτε πίεση από το Μαξίμου για να μην κατατεθεί η ερώτηση και χαρακτήρισε απαραίτητο να γίνει συζήτηση με εμπειρογνώμονες στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, προκειμένου να ενημερωθούν οι βουλευτές. Υπογράμμισε δε, ότι σε κάθε περίπτωση η απόφαση για τα εξοπλιστικά είναι πολιτική και όχι των εμπειρογνωμόνων, οι εκτιμήσεις των οποίων λαμβάνονται βεβαίως υπόψη.
Εξέφρασε ακόμα την άποψη, ότι «δεν μπορεί να μειώνεις το αφορολόγητο, να κόβεις συντάξεις» και «να μιλάς για αγορά εξοπλιστικών 3 δισ.». Ανέφερε επιπλέον, ότι τα «F 35» δεν είναι κατάλληλα επιχειρησιακά για την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «δεν μπορείς να παίρνεις δανεικά από τη Γερμανία και να αγοράζεις εξοπλιστικά από τις ΗΠΑ». Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τις προθέσεις του κ. Καμμένου, αντέτεινε: «Ας βρει τα ισοδύναμα μέτρα για τα ειδικά μισθολόγια των αξιωματικών και μετά να συζητήσουμε για εξοπλιστικά».

Σε ερώτηση για τη παρουσία του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, σε έκθεση εξοπλιστικών στο Άμπου Ντάμπι, απάντησε: «Ο κ. Καμμένος κάνει τη δουλειά του. Πού θα έπρεπε να είναι; Στα Τρόφιμα και στα Ποτά;»
SHARE