Ν.Παππάς κατά ΔΝΤ, ΝΔ, Στουρνάρα – Τι είπε για το ταξίδι του στη Βενεζουέλα

«Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι θα κλείσει η αξιολόγηση… Δεν έχουμε εντολή να μην κλείσουμε συμφωνία», δήλωσε   ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε»

Ο κ.Παππάς επιβεβαίωσε ότι αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για απόψε τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς, ενώ σε ερώτηση για το πολιτικό κόστος που θα έχει η συμφωνία, είπε ότι προσμετράται αλλά είναι μεγαλύτερο το κόστος από τη μη συμφωνία.

Ο κ. Παππάς τόνισε, ότι “για κάθε ευρώ μέτρων, θα ληφθούν ισοδύναμα αντίμετρα» και ότι «στη Βουλή θα ψηφιστούν μαζί με τα μέτρα και τα αντίμετρα», όπως προβλέπεται και από τη συμφωνία.

Κατηγόρησε για κωλυσιεργία το ΔΝΤ και υποστήριξε ότι  τα μέτρα λιτότητας που ζητούσε το ΔΝΤ υπονομεύουν την ανάπτυξη.

-Κατηγόρησε τη  ΝΔ, λέγοντας ότι έχει μεταβληθεί σε κατήγορο της Κομισιόν.

-Κατηγόρησε τον διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ότι κινήθηκε εκτός του θεσμικού του ρόλου και σημείωσε πως «αν επιλέγει να ταυτίζεται με το ΔΝΤ ή και να υπερασπίζεται το έργο του ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, θα παίρνει απαντήσεις».

Ο υπουργός εκτίμησε  ότι δεν υπάρχει περίπτωση διαρροών βουλευτών της συμπολίτευσης στην ψηφοφορία, αποκλείοντας το ενδεχόμενο διαφωνιών καθώς η συμφωνία θα κινείται στο πλαίσιο της εντολής που έχει λάβει η κυβέρνηση, αφήνοντας να εννοηθεί, ότι αν υπάρξουν διαφωνίες θα πρέπει να παραδοθούν οι έδρες λέγοντας «όλοι έχουμε εκλεγεί με λίστα στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας».

Ερωτηθείς εάν πήγε στο νησί Μαργαρίτα στο ταξίδι του στην Κολομβία το 2013 με ιδιωτικό αεροσκάφος, απάντησε θετικά και συμπλήρωσε ότι το ταξίδι είχε οργανωθεί από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, απέκρουσε τα περί χρηματοδότησης από την Κολομβία και τόνισε πως ο δημοσιογράφος που είχε γράψει ανάλογα για το Podemos έχει καταδικαστεί από δικαστήριο.
Απέδωσε δε τα δημοσιεύματα σε φήμες που διαδίδει «ο ακροδεξιός αντιπρόεδρος της ΝΔ,  Άδωνις Γεωργιάδης».
«Μέχρι στιγμής η μονή βεβαιωμένη χρηματοδότηση κομμάτων είναι από τη SIEMENS», επισήμανε.

SHARE