Ν.Παππάς: Αν δεν δοθεί καθαρή εντολή, όλα ανοιχτά! – Νέες εκλογές μέσα στο 2015

 

 

 

Χωρίς καθαρή λύση, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, μετά τις εκλογές, τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στην τηλεόραση του ThePressProject, το βράδυ της Δευτέρας. Εκτίμησε πάντως, ότι θα έχουμε κυβέρνηση με φρέσκια λαϊκή εντολή, ενώ άλλοι θέλουν σενάρια Παπαδήμου. «Από αυτή την κάλπη ο λαός πρέπει να προχωρήσει σε καθαρή εντολή. Για να καθαρίσει μια και καλή από το παλαιό σκηνικό», είπε, αν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών.

«Όσοι ποντάρουν σε σενάρια αριστερής παρένθεσης, θα αντιληφθούν ότι παρένθεση είναι οι ίδιοι»

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
-Η  πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς ανετράπη από τους υπουργούς της
– Για το δημοψήφισμα, ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι έγινε προσπάθεια υποκλοπής του νοήματός του. Όπως σημείωσε, έγινε για να ενισχύσει μία μάχη ενάντια στη λιτότητα και δεν ήταν εντολή για δραχμή.

– Έχει βγει εγκύκλιος και θα εισπραχθεί για πρώτη φορά ο φόρος διαφήμισης τόνισε ο πρώην υπουργός Επικρατείας για τα ΜΜΕ, επισημαίνοντας ότι νομοθετήθηκε το 2010 και είχε μπει σε «συρτάρι».

-Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε υποχωρήσεις. Ζητήσαμε εντολή για να σταματήσουμε την καταστροφή, τόνισε. Εμείς σταματήσαμε τις απολύσεις στο Δημόσιο, ανέφερε χαρακτηριστικά. «Το κεντρικό ερώτημα είναι αν μπαίνει ένα φρένο ή όχι. Ναι, μπαίνει. Δεν απελευθερώνονται οι απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα», είπε.

– «Το πρόγραμμά μας είναι ο στόχος μας. Ο χώρος, ο τόπος που θέλουμε να φτάσουμε. Έχουν γίνει βήματα. Ο μηδενισμός δεν βοηθά κανέναν».

– «Ένα εθνικό νόμισμα ξεφεύγει από τη δουλεία των διεθνών αγορών;», διερωτήθηκε ο Νίκος Παππάς. «Μπορεί στο επίπεδο του εθνικού κράτους η κυβέρνηση να βάλει φρένο στα θέλω των αγορών; Η απάντηση είναι όχι», σημείωσε.

– «Η Ευρώπη είναι το πεδίο της ταξικής πάλης. Δεν είναι ένας ατσάλινος μηχανισμός που δεν αλλάζει με τίποτα. Γιατί έρχεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ευρώπη; Υπονομεύει το μέλλον της», εξήγησε ο πρώην υπουργός.

SHARE