Ντόναλντ Τραμπ: Οι Γερμανοί είναι κακοί, πολύ κακοί – Διαψεύδει ο Γιούνκερ

«Οι Γερμανοί είναι κακοί, πολύ κακοί» φέρεται να μονολογούσε ο Ντόναλντ Τραμπ στις Βρυξέλλες, σχολιάζοντας το υψηλό γερμανικό εμπορικό πλεόνασμα.

«The Germans, are bad. Very bad», ανέφερε σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegeal.

«Κοιτάξτε τα εκατομμύρια αυτοκινήτου που πωλούν στις ΗΠΑ. Αυτό θα το σταματήσουμε»,μ ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κόντ Γιούνκερ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα συναντηθεί σήμερα με την καγκελάριο Μέρκελ στη Σικελία, στο περιθώριο της Συνόδου των G7 και το κλίμα αναμένεται να είναι βαρύ…

Διαψεύδει ο Γιούνκερ

Οι κατηγορίες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά της εμπορικής πολιτικής της «κακής» Γερμανίας που αποκάλυψε το εβδομαδιαίο Der Spiegel δεν ήταν τόσο επιθετικές και υπήρξε «πρόβλημα μετάφρασης», όπως διαβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Δεν θέλω να σχολιάσω, αλλά οφείλω να σχολιάσω», δήλωσε ο Γιούνκερ, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πριν από τη σύνοδο της Ομάδας των 7 (G7) στην Ταορμίνα της Σικελίας.

«Δεν είναι αλήθεια ότι ο πρόεδρος (Τραμπ) είχε μια επιθετική προσέγγιση. Είναι πρόβλημα μετάφρασης. Δεν δήλωσε ότι οι Γερμανοί συμπεριφέρονται άσχημα, δήλωσε ότι υπήρχε ένα πρόβλημα. Δεν ήταν επιθετικό», δήλωσε ο Γιούνκερ.

 

 

SHARE