Ντομπρόβσκις – Κομισιόν: Η αξιολόγηση των τραπεζών συνδέεται άμεσα με το τρίτο μνημόνιο

dombrovskisΗ αξιολόγηση των τραπεζών συνδέεται άμεσα με το τρίτο μνημόνιο δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις και τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα η αξιολόγηση των συστημικών τραπεζών και η εφαρμογή του τρίτου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, καθώς δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. 

Η αξιολόγηση των τραπεζών συνδέεται με το πρόγραμμα διάσωσης των 86 δισ. ευρώ, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και θα τονώσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, ότι θα προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές.

Ως εκ τούτου, τόνισε, είναι πολύ νωρίς για να διαχωρίσουμε τη διάσωση των τραπεζών από τους στόχους του τρίτου μνημονίου.

«Μπορούμε πάντα να εξετάσουμε κάποιες τεχνικές λύσεις, ωστόσο είναι σημαντικό να σημειωθεί πρόοδος στην εφαρμογή του προγράμματος συνολικά», εξήγησε ο Dombrovskis.  Και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να οικοδομήσει ξανά την εμπιστοσύνη με τους εταίρους της Ευρωζώνης.

«Για πολλές χώρες η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα αποτελέσει έναν πολύ σημαντικό δείκτη», υπογράμμισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και η Κομισιόν είναι έτοιμη να στηρίξει την προσπάθειά της.

SHARE