Ντάισελμπλουμ – Ρέγκλινγκ: Ξεχάστε τη μείωση του ΦΠΑ στον ελληνικό τουρισμό

dijsselbloem regling“Φρένο” στο αίτημα για μείωση του ΦΠΑ στον ελληνικό τουρισμό βάζουν Ντάισελμπλουμ και Ρέγκλινγκ.  Σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής απέναντι στους Γερούν Ντάισελμπλουμ και Κλάους Ρέγκλινγκ, όσον αφορά την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση και τα ξενοδοχεία, ο πρόεδρος του Eurogroup και ο επικεφαλής του ΕΜΣ αντίστοιχα, υπογράμμισαν μεταξύ άλλων πως “η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση και στα ξενοδοχεία οφείλεται στο έλλειμμα φορολογικών εσόδων που χαρακτηρίζει την Ελλάδα”.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε ότι το να μειωθεί ο ΦΠΑ θα οδηγήσει σε μεγάλες δυσχέρειες στη διαδικασία προσαρμογής. «Υπάρχουν κάποια όρια, κάποιοι στόχοι στη διαδικασία προσαρμογής που πρέπει να θεσπιστούν. Οι στόχοι έχουν προσαρμοστεί για να είναι μεγαλύτερος ο χρόνος και ηπιότερη η προσαρμογή αλλά δεν μπορούμε να πάμε στην άλλη άκρη και να μειώσουμε το ΦΠΑ, κάτι τέτοιο θα καταστήσει το χρέος μη βιώσιμο.»

Κάθε χώρα κάνει τις επιλογές της και πρέπει να καταλήξουν σε κάποιο όριο, τόνισε με τη σειρά του ο Κλάους Ρέγκλινγκ, υπογραμμίζοντας ότι η Αθήνα κάνει τις επιλογές της και θα πρέπει να παρουσιάσει ισοδύναμα μέτρα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

 

SHARE