Νεκτάριος Νώτης: Είναι στιγμές…

«Πρέπει όλοι να σκεφτόμαστε και να λαμβάνουμε υπόψη τις δύσκολες στιγμές, που περνάει η χώρα», ήταν η απάντηση του επικεφαλής του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμος Βουδούρης, σε καρκινοπαθή, με αφορμή το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κατηγορία ασθενών υποχρεώνεται να πληρώνει από την τσέπη της φάρμακα δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Κάθε φορά, που προκύπτει θέμα με την αθέτηση των υποχρεώσεων του Δημοσίου απέναντι στους ασφαλισμένους – αφού καλύπτει όλο και λιγότερες παροχές, για τις οποίες πληρώνουν μια ζωή οι Έλληνες εργαζόμενοι -, οι αξιωματούχοι θυμούνται ότι η χώρα περνάει δύσκολες στιγμές.

Μόνο τότε.

Όταν πρόκειται για απολύσεις στο δημόσιο τομέα, δηλώνουν ότι αυτές δεν χρειάζονται και μπορούν να βρεθούν άλλα, ισοδύναμα μέτρα.

Όταν πρόκειται για καταργήσεις άχρηστων οργανισμών, καθυστερούν χαρακτηριστικά.

Όταν πρόκειται για την αναδιάρθρωση και τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία του ελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού για τα έσοδα, το μεταθέτουν – ανεπίσημα –  διαρκώς.

Όταν πρόκειται για ιδιωτικοποιήσεις, που θα φέρουν χρήματα στο δημόσιο τομέα και θα δώσουν το στίγμα ότι κάτι κινείται στην Ελλάδα, παίζουν με τις τάπες των βαρελιών, πλασάροντας ταυτόχρονα το παραμύθι του εμίρη από την αραβική χερσόνησο.

Όταν πρόκειται, δηλαδή, για τα κεκτημένα της εκλογικής τους πελατείας, οι δύσκολες στιγμές της χώρας εξαφανίζονται δια μαγείας.

Ποιοι καρκινοπαθείς; Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνδικαλιστές να είναι καλά.

Είναι στιγμές, που θέλω να ουρλιάξω.

 

Καλημέρα σας.

SHARE