Νεκτάριος Β. Νώτης: Αναζητώντας το αυτονόητο στο παρά πέντε των εκλογών

Όταν πριν από περίπου δύο χρόνια ο τότε πρωθυπουργός μιλούσε για την «επανάσταση του αυτονόητου», αναφερόμενος στο ότι η κυβέρνησή του θα κάνει πράξη πράγματα, που συζητάμε επί χρόνια, αλλά δεν υλοποιούμε, δημιουργήθηκε σε όλους μας η ελπίδα και η προσδοκία ότι – επιτέλους – κάτι αλλάζει σε αυτό τον τόπο.

Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, τίποτα δεν άλλαξε. Το αντίθετο, μάλιστα. Την ώρα, που η χώρα κατέρρεε, εξακολουθούσαμε είτε να χαϊδεύουμε τα αυτιά, είτε να μην «ακουμπάμε» τα προνόμια των συντεχνιών και της εκλογικής μας πελατείας. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά, ας μην τα αναφέρουμε ξανά.

Φτάσαμε, λοιπόν, στην τελευταία εβδομάδα της προεκλογική περιόδου. Εν μέσω υποσχέσεων ότι τα πράγματα θα αλλάξουν, ότι μπορούμε να πάμε ηπιότερα στην εφαρμογή του μνημονίου, ότι θα βγούμε ταχύτερα από το τούνελ της ύφεσης, έγινε γνωστό ότι το γραφείο του πρωθυπουργού ετοίμασε ενημερωτικό σημείωμα, το οποίο θα παραδοθεί στην επόμενη κυβέρνηση και περιέχει την υλοποίηση άνω των 70 δεσμεύσεων, που απορρέουν από το νέο μνημόνιο.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη κίνηση φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της σημερινής ειδησεογραφίας. Συζητάμε, δηλαδή, για ακόμα μια φορά, για το αυτονόητο. Περιγράφει κάτι καινούριο το συγκεκριμένο σημείωμα; Ασφαλώς και όχι. Ο Λουκάς Παπαδήμος ενημερώνει, ως οφείλει, τον επόμενο πρωθυπουργό για τις άμεσες – και όχι μόνο – υποχρεώσεις της νέας κυβέρνησης, όπως αυτές έχουν συνταχθεί, συμφωνηθεί, υπογραφεί και ψηφιστεί στο μνημόνιο 2.

Είναι άξιο αναφοράς; Λογικά όχι.

Δεν τα γνωρίζουν όλοι όλα αυτά; Λογικά, ναι. Εκτός αν κάποιοι δεν έχουν προλάβει να τα διαβάσουν…

Με την ελπίδα ότι όποια κυβέρνηση και αν προκύψει μετά την 6η Μαΐου θα κάνει άμεσα πράξη τα αυτονόητα, χωρίς να το διατυμπανίζει…

Καλημέρα σας.

http://www.24h.gr

SHARE