ΝΔ: Ανέλαβε πρόεδρος ο Κ. Μητσοτάκης – “Στόχος μου η διεύρυνση της παράταξης”

kyriakos2

upd: Τα καθήκοντά του ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε και επίσημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής, όπου ήταν παρόντες οι κ.κ.Πλακιωτάκης και Τραγάκης, ο κ.Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ανανέωσης και διεύρυνσης του κόμματος.

«Χρέος μας η ΝΔ να γίνει κεντροδεξιά παράταξη.  Θα εργαστώ και για τη διεύρυνση» είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Με απολυτο σεβασμό στην παράδοση της θα ανανεώσουμε τη ΝΔ.  Ζητούμε από τη ΝΔ να ανακαλύψει τις βασικές αξίες που υπηρέτησε» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι «αυτές είναι οι αξίες απέναντι στο λαϊκισμό μιας αναποτελεσματικής κυβέρνησης».

«Στόχος η ΝΔ να εκφράσει τους πολίτες της κοινής λογικής που αντιμάχονται τον λαϊκισμό.  Θα έχουμε ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από κρίση. Δεν περισσεύει κανείς.  Στόχος μου να εξασφαλίσω την ενότητα αλλά να πετύχω και τη διεύρυνση.

Με τη στήριξή σας θα πετύχουμε τον στόχο μας» κατέληξε ο νέος πρόεδρος της ΝΔ. «Και πρωθυπουργός» του ευχήθηκε από την πλευρά του ο απερχόμενος προσωρινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

 

Ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, επί της λεωφόρου Συγγρού, όπου ενημερώθηκε από τον απερχόμενο μεταβατικό πρόεδρο Γιάννη Πλακιωτάκη, τον οποίο συνεχάρη για τη θητεία του ως μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στα γραφεία μαζί με τον βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρώην βουλευτή Μιχάλη Μπεκίρη.  Τον  υποδέχθηκαν οι Γιάννης Πλακιωτάκης, Γιάννης Τραγάκης και ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Νωρίτερα, είχαν φθάσει στα γραφεία του κόμματος ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ενώ από το πρωί ήταν και ο πρώην βουλευτής Κερκύρας και συνεργάτης του Νίκος Γεωργιάδης.

Τα τελικά αποτελέσματα

Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της ΝΔ ανακοίνωσε ο Γ. Τραγάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε 173.297 ψήφους και ποσοστό 52,43% ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έλαβε 157.224 ψήφους και ποσοστό 47,57%.

Μήνυμα ενότητας από τον Γ. Πλακιωτάκη

Μήνυμα ενότητας και πλήρη στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης. Σε δήλωσή του, ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων του, καλώντας βουλευτές, στελέχη και πολίτες να συστρατευθούν με τον νέο αρχηγό.

«Μετά την ακύρωση των εσωκομματικών εκλογών αποδέχτηκα την πρόταση του Ευ. Μεϊμαράκη με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μου. Αποδέχτηκα την στήριξη της ΚΟ για να φέρω εις πέρας μία δύσκολη αποστολή. Να συντονίσω τις διαδικασίες για εκλογές και να εκπροσωπήσω τη ΝΔ στο Κοινοβούλιο, ασκώντας κριτική στον κ. Τσιπρα» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, επισημαίνοντας πως πρώτος στόχος του ήταν η ενότητα της παράταξης. «Λειτούργησα συνθετικά και συναινετικά και διασφάλισα την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών» πρόσθεσε, ενώ αναφέρθηκε και στην εκπροσώπηση της ΝΔ στη Βουλή την προηγούμενη περίοδο.

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Με καταμετρημένο το 75% των εκλογικών τμημάτων ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύται νικητής για την ηγεσία της ΝΔ, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα με ποσοστό 51,6%, έναντι 48,4% που έλαβε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.  Από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη δίνουν τελική εκτίμηση 53% έναντι 47%

—–Με καταμετρημένο το 69% των ψήφων στην Επικράτεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με ποσοστό 51,2%, ενώ ακολουθεί ο Μεϊμαράκης με 48,8%

—Στο 50% των τμημάτων της Επικράτειας, για την ανάδειξη Προέδρου στη ΝΔ,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει 53,2% και ο Ευ. Μειμαράκης 46,8%.

—Ο Απόστολος Τζιτζικώστας με δύο twit, συγχαίρει τον Κ.Μητσοτάκη για τη νίκη του.

Όσο ενσωματώνονται τμήματα από την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία, η εικόνα ξεκαθαρίζει υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Μητσοτάκης κερδίζει ακόμη και την Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης. Οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη λένε ότι το αποτέλεσμα θα κλείσει από το 53%-47% μέχρι το 55%-45%.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων.

Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο.  Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.  Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital.   Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης.   Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”.

Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012.

Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη.

Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015.

Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012.

Το Φεβρουάριο του 2015 ανέλαβε πρώτος τη τάξει Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

 Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής».

Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ…

Για νίκη μιλούν τα επιτελεία, τόσο του Ευ.Μειμαράκη, όσο και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όλα δείχνουν ότι στην αγωνία των όσων ασχολούνται με την πολιτική αλλά κυρίως των 320.000 πολιτών που πήγαν στις κάλπες της Νέας Δημοκρατίας, θα δώσει απάντηση η Αττική. Αν στην Αττική προηγηθεί με διαφορά ο Κ.Μητσοτάκης, τότε θα είναι ο νικητής. Και αυτό, γιατί η περιφέρεια, δίνει την πρωτιά στον Ευ.Μειμαράκη, πλην ίσως της Β.Ελλάδας και της Κρήτης, σε πολλά κέντρα των οποίων, τα αποτελέσματα φέρουν πρώτο τον Κ.Μητσοτάκη.

Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα, Κυκλάδες και Θεσσαλία, φαίνεται πως ψήφισαν Μειμαράκη.

Ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος θα υπάρξει μετά τις 22.00.

SHARE