Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση μετά το ναυάγιο στο Eurogroup

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η αντιπολίτευση μετά το χθεσινό ναυάγιο στο Eurogroup.

ΝΔ: Το θέατρο Τσίπρα κοστίζει πολύ στους Έλληνες. Καιρός να πέσει η αυλαία

«Το θέατρο Τσίπρα κοστίζει πολύ στους Έλληνες. Καιρός να πέσει η αυλαία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, σχολιάζοντας το χθεσινό ναυάγιοσ το Eurogroup.

«Η κυβέρνηση, επί μήνες, καθυστέρησε να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση. Έριξε ξανά την οικονομία σε ύφεση και φόρτωσε σε όλους τους Έλληνες το τέταρτο Μνημόνιο και νέα επώδυνα μέτρα λιτότητας, ανεβάζοντας τον λογαριασμό στα 14,2 δισ. ευρώ.

Έφτασε στο σημείο ο κ. Τσίπρας, την προηγούμενη εβδομάδα, για να περάσει τα σκληρά μέτρα στους πολίτες και τους βουλευτές του, να πανηγυρίζει ότι εξασφάλισε μια πολύ καλή, οριστική λύση στο ζήτημα του χρέους. Δυστυχώς, χθες αποδείχτηκε ότι έλεγε, άλλη μια φορά, ψέματα.

Με την ανικανότητά του, έχει μετατρέψει στο θέμα του χρέους το αυτονόητο, που είχε πετύχει η χώρα το 2012, σε ζητούμενο.

Χθες, είχαμε ακόμα ένα Eurogroup χωρίς συμφωνία. Ούτε για το χρέος. Ούτε για ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Ούτε καν για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και την εκταμίευση κάποιας δόσης!

Τελικά, το μόνο χειροπιαστό αποτέλεσμα της δήθεν περήφανης διαπραγμάτευσης είναι η περικοπή συντάξεων, η μείωση του αφορολόγητου για όλους, η κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων, η μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Και πολλά χρόνια λιτότητας, με εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα.

Το θέατρο Τσίπρα κοστίζει πολύ στους Έλληνες. Καιρός να πέσει η αυλαία», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Φ.Γεννηματά:»Συμφωνία με όρους παράδοσης ηττημένου»

Όπως αναφέρει σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «στο χθεσινό Eurogroup η χώρα μετατράπηκε σε παιχνίδι στα χέρια των δανειστών. Αντί να ξεκινούν από το κεκτημένο του 2012, δεσμεύουν τη χώρα με στόχους για διαρκή λιτότητα και επιτροπεία μέχρι το 2060. Δεν έκλεισαν ούτε την αξιολόγηση ούτε αποφασίστηκε η χορήγηση της δόσης».

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: ‘Η κυβέρνηση εκτός τόπου και χρόνου»

«Η μη συμφωνία χθες στο Eurogroup είναι αρνητική εξέλιξη για την Ελλάδα αναφέρει το Ποτάμι, προσθέτοντας ότι η ρύθμιση του χρέους είναι εθνική υπόθεση και κακώς η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το μεγάλο αυτό ζήτημα με επικοινωνιακούς όρους.
«Η ελληνική κυβέρνηση που περιμένει τη συμφωνία Σόϊμπλε-ΔΝΤ, αποδείχθηκε γι’ άλλη μια φορά ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου καλλιεργώντας υπεραισιόδοξα σενάρια» επισημαίνεται.

Χ.Α: «Ο Τσίπρας εξοντώνει το λαό με τα μέτρα»

«Ο Τσίπρας είπε ένα ακόμη τερατώδες ψέμα: πως αν δε λυθεί το πρόβλημα του χρέους, δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα! Και σήμερα εξοντώνει τον λαό με τα μέτρα, αλλά και με τους τόκους του παράνομου και επαχθούς χρέους», ανακοινώθηκε από τη
Χρυσή Αυγή.

 

SHARE