Νίκος Παππάς στον Παπαδάκη: Για κάθε ένα ευρώ φόρο, θα υπάρχει ένα ευρώ ελάφρυνση

Νίκος Παππάς: Για κάθε ένα ευρώ φόρο, θα υπάρχει και ένα ευρώ ελάφρυνση
Για κάθε ευρώ ένα φόρο, θα υπάρχει και ένα ευρώ ελάφρυνση, υπογράμμισε στον ΑΝΤ-1, σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup της Δευτέρας ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.
Όλα όσα αποφασιστούν θα ψηφιστούν ως νόμοι του κράτους και όχι ως προληπτικά μέτρα και την ίδια στιγμή θα ψηφιστούν και τα αντίμετρα, είπε ο υπουργός.
Ο κ. Παππάς ανέφερε πως «υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις δημοσιονομικές παρεμβάσεις που να αλλάζουν το μείγμα πολιτικής, που να μετατοπίζουν το βάρος από την μία κοινωνική ομάδα στην άλλη, από εκεί ξεκινάει η εξίσωση που καλούμαστε να λύσουμε». Εαν υπάρξουν παρεμβάσεις όπως στο αφορολόγητο, θα πρέπει να ανιχνεύσουμε ποιες φορολογικές ελαφρύνσεις θα πρέπει να γίνουν, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οι δανειστές πείστηκαν ότι οι στόχοι πιάνονται, γιατί η οικονομία υπεραποδίδει και το πλεόνασμα θα είναι πάνω από 2% αντί 0,5% που αναμενόταν, το ΔΝΤ σταμάτησε να επιμένει για μέτρα 2018 και 2019 και τα ονομάσαμε μεταρρυθμίσεις, γεγονός που σημαίνει ότι ό,τι ψηφιστεί θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό άθροισμα, τόνισε ο υπουργός.

Ο κόσμος πρέπει να κρατήσει ότι δεν πέρασαν οι αξιώσεις των δανειστών για περαιτέρω λιτότητα, δεν υπάρχει καμία ανάγκη για νέες παρεμβάσεις και το πρόγραμμα εφαρμόζεται όπως τον Ιούλιο του 2015, δήλωσε και αναφορικά με το ενδεχόμενο νέας περικοπής συντάξεων, ανέφερε πως η κυβέρνηση ξεκινά από την θέση ότι έχει ολοκληρωθεί η ασφαλιστική μεταρρύθμιση και πως όποιες παρεμβάσεις γίνουν να είναι οριακές.

Αναφερόμενος στη 13η σύνταξη, δήλωσε πως «αυτό που μπορούμε τώρα να κάνουμε είναι να δώσουμε και του χρόνου την 13η σύνταξη αν η οικονομία έχει έσοδα. Ελπίζω να καταφέρουμε να τη δώσουμε και φέτος», δήλωσε.
SHARE