Νέο παραλήρημα Τραμπ κατά δημοσιογράφων – Δεν του αρέσουν τα ρεπορτάζ…

Απίστευτος Τραμπ: Μέσα σε έναν μήνα μείωσα το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ κατά 12 δισ. δολάρια [εικόνα]

«Δεν θα παρευρεθώ στο δείπνο της Ένωσης των Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου φέτος», έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ευχόμενος «όλοι να περάσουν ένα ωραίο βράδυ».

Ο Τραμπ έχει τεταμένες σχέσεις με μεγάλο μέρος του Τύπου, αποκαλεί τους δημοσιογράφους που θεωρεί ότι του εναντιώνονται «εχθρό του λαού», ενώ επικρίνει συχνά ΜΜΕ και προσωπικά δημοσιογράφους όταν η κάλυψη δεν του αρέσει.

Την Παρασκευή αποκλείστηκαν από την ενημέρωση οι διαπιστευμένοι του CNN, των New York Times, των Los Angeles Times, του Politico, του Buzzfeed, του Guardian και του BBC και επέτρεψαν την πρόσβαση μόνο στο Breitbart, το Fox News, οι Washington Times, το Reuters, το ABC και το One America News Network.

O επικεφαλής του BBC στην αμερικανική πρωτεύουσα δήλωσε: «Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν φορές που λόγω συνθηκών ή χώρου, η ενημέρωση περιορίζεται στους διαπιστευμένους. Αυτό όμως που συνέβη την Παρασκευή δεν είναι μια τέτοια περίπτωση. Εμείς, πάντως, θα συνεχίσουμε να είμαστε αντικειμενικοί και δίκαιοι.»

Το CNN μίλησε για απαράδεκτη εξέλιξη που ουσιαστικά έρχεται ως απάντηση-αντίποινα, όταν στον Λευκό Οίκο του Τραμπ δεν αρέσουν τα γεγονότα:

Οι Los Angeles Times έγραψαν στο κύριο άρθρο τους ότι η αν η κίνηση αυτή έγινε για να πιέσει και να φοβίσει τους δημοσιογράφους στο τι γράφουν, θα αποτύχει.

Πιο επιθετικοί ασφαλώς οι Times στη Νέα Υόρκη, υπενθύμισαν στον Τραμπ την Πρώτη Τροπολογία του Συντάγματος και κάλεσαν τον πρόεδρο να συνηθίσει να δέχεται τον έλεγχο.

Αντιδράσεις υπήρξαν και από δημοσιογράφους που δεν «κόπηκαν». Ο Μπρετ Μπάιερ του FoxNews, σημείωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε άλλη ενημέρωση, εφόσον συνεχιστούν οι αποκλεισμοί.

Ο ίδιος -πηγαίνοντας ενδεχομένως κόντρα σε πολλούς οπαδούς του Τραμπ που τον παρακολουθούν στην τηλεόραση, ξεκαθάρισε ότι πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις.

Φυσικά η κίνηση αυτή δεν ήταν τυχαία. Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει κρύψει την αντιπάθειά του στα «παραδοσιακά» ΜΜΕ της χώρας του.

Το έγραψε και στο Twitter: «Τα ΜΜΕ που λένε ΨΕΜΑΤΑ, οι αποτυχημένοι New York Times, το NBC, το ABC, το CBS, το CNN, δεν είναι δικοί μου εχθροί αλλά εχθροί του αμερικανικού λαού!».

Η απάντηση ήρθε από τον Τζον Μακέιν, έναν από τους πλέον αξιοπρεπείς πολιτικούς στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων. O 80χρονος Μακέιν, βετεράνος και (κρατούμενος) στον πόλεμο του Βιετνάμ, υπενθύμισε στον πρόεδρο το αυτονόητο: όλοι οι δικτάτορες ξεκινούν επιχειρώντας να ελέγξουν τα ΜΜΕ.

SHARE