Νέα χαμηλά 22 ετών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Πιέσεις σε νέα χαμηλά 22 ετών δέχεται την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

Με απώλειες διαπραγματεύεται το μεγαλύτερο μέρος του FTSE20, όπου ανοδικά κινούνται μόνο οι μετοχές των ΤΤ, Τρ. Πειραιώς και Alpha Bank.

Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι τίτλοι των ΜΑΡΦΒ, Τρ. Κύπρου και ΚΑΕ, ενώ ακολουθεί πτωτικά ο ΟΠΑΠ που υποχωρεί σήμερα σε νέα ιστορικά χαμηλά, έως τα 3,96 ευρώ (-4,58%).

«Οι νευρικές διακυμάνσεις που καταγράφονται αυτή την περίοδο στην αγορά του ΧΑ είναι δείγμα της ποιότητας των κεφαλαίων που δραστηριοποιούνται από την πλευρά των αγοραστών και της βραχυπρόθεσμης οπτικής που υιοθετούν έναντι της ελληνικής αγοράς» σχολιάζει στο σημερινό πρωρινό της report η Beta Securities.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει παράλληλα ότι «η σταθεροποιητική εικόνα που καταγράφεται στις ξένες αγορές πιθανόν να περιορίσει την δυναμική της εγχώριας πτώσης η οποία εκδηλώνεται κυρίως από πωλήσεις ξένων χαρτοφυλακίων και λόγω της μεγάλης βαρύτητας των τίτλων που ρευστοποιούνται δημιουργούν και τις ανάλογες ανασταλτικές εντυπώσεις στους εγχώριους εμπλεκόμενους» αν και τονίζει ότι “δεν έχει αλλάξει κάτι σε επίπεδο ειδησεογραφίας το οποίο να ευνοεί ιδιαίτερα μια συνολικότερη αλλαγή στάσης απέναντι στην εγχώρια αγορά”.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 532,17 μονάδες με απώλειες 2,28%. Νωρίτερα βρέθηκε να υποχωρεί έως και 2,34% στις 531,80 μονάδες, κάτω από το πρόσφατο χαμηλό που σημειώθηκε στις 532,15 μονάδες, στις 18/5/2012.

Για τον δείκτη των τραπεζών, που νωρίτερα βρέθηκε να ενισχύεται έως 2,45%, οι απώλειες διαμορφώνονται σε 2,28% στις 201,44 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο ΧΑ όγκος 13,13 εκατ. τεμαχίων αξίας 22,78 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 60 μετοχές διαπραγματεύονται με απώλειες, 30 ενισχύονται και 12 διατηρούνται αμετάβλητες.

SHARE