Νέα απόπειρα αντίδρασης στο Χ.Α. – πιέσεις σε ΕΤΕ και ΟΤΕ

Ανοδικά αντιδρά την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, έχοντας «γράψει» συνολικές απώλειες 18,4% από το κλείσιμο της κάλπης της 6ης Μαΐου μέχρι και το χθεσινό κλείσιμο και ενώ η ελληνική αγορά εισέρχεται εκ νέου σε προεκλογική περίοδο.

Η διαγραφή των ΕΤΕ και ΟΤΕ από τη σύνθεση του δείκτη MSCI Standard Greece Index οδηγεί σε πωλήσεις και σε νέα χαμηλά τις δύο μετοχές, με την πρώτη να υποχωρεί νωρίτερα έως τα 1,30 ευρώ (-7,80%) και τη δεύτερη να έχει βρεθεί έως τα 1,83 ευρώ (-3,68%).

Μετά το χθεσινό κλείσιμο στα 12,00 ευρώ, το χαμηλότερο εντός του 2012, ο τίτλος της Coca-Cola 3E κινείται ανοδικά σήμερα, σε ποσοστό έως 6,67% στα 12,80 ευρώ, ενώ στον FTSE20 τα υψηλότερα κέρδη καταγράφει η Βιοχάλκο, με άνοδο έως και 7,32% νωρίτερα.

«Στον μήνα που μεσολαβεί έως τις εκλογές το κυρίαρχο χαρακτηριστικό θα είναι η διατήρηση μιας ρευστής εικόνας για την οικονομία και την αγορά με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το Χρηματιστήριο επιτείνοντας την νευρικότητα που πηγάζει από τις αβεβαιότητες και την επιφυλακτικότητα που θα συνεχίζουν να διακατέχουν τους επενδυτές» σχολιάζει σήμερα η Beta Securities.

«Αν και η αγορά έδειξε και χθες πως δεν προσφέρεται για τοποθετήσεις μεγάλης διάρκειας, ο έντονος πλέον βαθμός υποτίμησης βραχυπρόθεσμα έχει αυξήσει το ενδεχόμενο μιας μετριοπαθούς αντίδρασης» σχολιάζει η χρηματιστηριακή, προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι «η μεταβλητότητα καθημερινά ενισχύεται και από συστημικές εντολές που έχουν σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση ακραίων ενδοσυνεδριακών διακυμάνσεων».

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 572,15 μονάδες με κέρδη 1,65%, παρά τις απώλειες 1,35% στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών και έχοντας βρεθεί νωρίτερα έως το +2,76%.

Ο δείκτης των τραπεζών, που κινείται με εναλλαγές προσήμου μεταξύ απωλειών 3,21% και κερδών 1,91%, αυτή τη στιγμή υποχωρεί 1,44% στις 214,61 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο ΧΑ όγκος 11,75 εκατ. τεμαχίων αξίας 13,3 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων το 50% περίπου αφορά συναλλαγές στις μετοχές των ΕΤΕ και ΟΤΕ), ενώ συνολικά 52 μετοχές διαπραγματεύονται με θετικό πρόσημο, 20 υποχωρούν και 5 διατηρούνται αμετάβλητες.

SHARE