Μυτιλήνη: Επεισόδια με μετανάστες που ψάχνουν ένα εισιτήριο για Πειραιά

 

Πεδίο μάχης και πάλι το λιμάνι της ΜυτιλήνηςΝέα επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί σήμερα στο λιμάνι της Μυτιλήνης, ενώ νωρίτερα έφθασε  στο νησί και ο αρμόδιος υπουργός αναπληρωτής μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μουζάλας. Έφτασαν ΕΠΊΣΗς δυο διμοιρίες των ΜΑΤ και των ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος. Μαζί τους έφθασαν και 30 στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας, προκειμένου να ενισχύσουν το έργο της καταγραφής.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι συγκεντρωμένοι αντίκρισαν το πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, στο οποίο ωστόσο θα μπορέσουν να επιβιβαστούν τα 2.500 άτομα που έχουν εξασφαλίσει εισιτήρια.

Χθες το βράδυ σημειώθηκαν επεισόδια κατά την άφιξη πλοίου στο λιμάνι, στο οποίο επιχείρησε να επιβιβαστεί μεγάλος αριθμός μεταναστών. Από τις συμπλοκές τραυματίστηκε σοβαρά μετανάστης ο οποίος και μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που δεν έχουν καταγραφεί ξεπερνά τα 10.000 άτομα που διαμένουν στην πόλη της Μυτιλήνης, στους δημόσιους χώρους της, ακόμα και σε παλιά σπίτια και αυλές.

 

Δήμαρχος Λέσβου: Μας πνίξανε οι μετανάστες – Δεν στήνουμε κάλπες!

 

 

Ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός καλεί τους πολίτες να μη συμμετέχουν στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, ενώ προειδοποιεί ότι δεν θα στηθούν κάλπες στο νησί εάν δε δοθεί άμεση λύση στα προβλήματα τα οποία δημιουργεί η ροή μεταναστών και προσφύγων.

Επαναλαμβάνει ότι τις τελευταίες μέρες, το νησί της Λέσβου, βιώνει μια πρωτόγνωρη και ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση. «Ένα νησί 85 χιλιάδων ψυχών, σηκώνει στις πλάτες του μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση», αναφέρει και υποστηρίζει ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια, την υγεία και την ακεραιότητα, τόσο των συμπολιτών μας, όσο και των κατατρεγμένων μεταναστών και προσφύγων, που εισρέουν κατά χιλιάδες στο νησί της Λέσβου».

 

SHARE