Μπασάρ αλ-Άσαντ: Η Δύση γέννησε το Ισλαμικό Κράτος

assadΟ Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ δήλωσε ότι η χώρα του που έχει καταστραφεί από τον πόλεμο δεν είναι «λίπασμα» για τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και κατηγόρησε τις χώρες της Δύσης ότι ευθύνονται για τη γέννησή της, σε συνέντευξη στο ιταλικό εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο Rai.

«Μπορώ να σας πω ότι το ΙΚ δεν έχει φυσικό εκκολαπτήριο, κοινωνικό εκκολαπτήριο στο εσωτερικό της Συρίας» τόνισε ο Άσαντ. Επέμεινε στο γεγονός ότι τζιχαντιστές που έχουν εκπαιδευτεί στη Συρία για να πραγματοποιούν επιθέσεις στο Παρίσι και αλλού, μπορούν να δρουν με τον τρόπο αυτό χάρη στην «υποστήριξη των Τούρκων, των Σαουδαράβων και πολιτών του Κατάρ, και φυσικά χάρη στην πολιτική της Δύσης που έχει υποστηρίξει τους τρομοκράτες ποικιλοτρόπως».

Το ΙΚ «δεν ξεκίνησε από τη Συρία. Ξεκίνησε στο Ιράκ και πρωτύτερα από το Αφγανιστάν», δήλωσε ο Άσαντ, ο οποίος χρησιμοποίησε μια φράση του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Τόνι Μπλερ ότι «ο πόλεμος στο Ιράκ συνέβαλε στη δημιουργία του ΙΚ». «Η παραδοχή του αυτή είναι η πιο σημαντική απόδειξη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Συρίας.

 

SHARE