ΜΜΕ: Οι φήμες για Σαββίδη σε “Πήγασο” και MEGA οδηγούν σε σκληρή κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΝΤΡΑ ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΒΒΙΔΗ

Μεγάλη κόντρα εν όψει για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις πληροφορίες που θέλουν αναδιάταξη του υπάρχοντος τοπίου, με την είσοδο του κατά δήλωσιν “Συριζαίου” Ιβάν Σαββίδη στον Πήγασο του κ.Φ.Μπόμπολα και μέσω αυτού, στο MEGA. H κόντρα, δεν προσωποποιείται καθαρά στις ανακοινώσεις κανενός από τα δύο κόμματα, αλλά …φωτογραφίζεται σαφέστατα. Η ΝΔ, ουσιαστικά, καλεί και τις τράπεζες να μην προχωρήσουν σε διαγραφή δανείων υπερχρεωμένων ΜΜΕ.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν τις συζητήσεις για την εξαγορά εκδοτικών συγκροτημάτων, ξεκαθαρίζουμε ότι υποχρέωση όλων, δηλαδή των Τραπεζών, των επιχειρηματιών και των επενδυτών, είναι η τήρηση της νομιμότητας και των κανόνων διαφάνειας, προκειμένου να μη ζημιωθούν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

 Είναι σαφές ότι οποιαδήποτε συμφωνία επιτρέπει την παραμονή των παλαιών μετόχων στο νέο διοικητικό σχήμα και συνοδεύεται με διαγραφή μεγάλου μέρους των δανείων της επιχείρησης με αδιαφανή τρόπο, δεν μπορεί και δεν θα γίνει αποδεκτή. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία συμφωνία που θα στρεβλώνει το επιχειρηματικό περιβάλλον και θα ζημιώνει τα συμφέροντα του Δημοσίου και επομένως του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει Κράτος δικαίου.  Οι επίμονες προσπάθειες της Κυβέρνησης να οικοδομήσει το δικό της σύστημα διαπλοκής, ιδιαίτερα στα Μ.Μ.Ε., θα πέσει και αυτήν τη φορά στο κενό».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Πιο συγκεκριμένα:

“Συνιστούμε στη ΝΔ ψυχραιμία -δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Το σύστημα διαπλοκής στα μέσα ενημέρωσης που δημιούργησε και προσπαθεί να συντηρήσει ξηλώνεται. Οι νόμοι θα εφαρμοστούν για όλους. 

Οι πολίτες έχουν ήδη πληρώσει θαλασσοδάνεια πάνω από 1 δισ. ευρώ, που δημιούργησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με εκδότες. Αυτά που ήξεραν τελείωσαν. Να το αντιληφθεί αυτό και ο κ. Μητσοτάκης του «Κήρυκα Χανίων».”

SHARE