Μιτ Ρόμνι: Οι ΗΠΑ δεν θα γίνουν Ελλάδα

Η εκτροχιασμένη οικονομία της Καλιφόρνια μπορεί άνετα να συγκριθεί με αυτή της Ελλάδας, είπε ούτε λίγο ούτε πολύ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, Μιτ Ρόμνι.

Ο Ρόμνι προειδοποίησε τους ψηφοφόρους του ότι ο Μπάρακ Ομπάμα οδηγεί το έθνος των ΗΠΑ σε παρόμοιο δρόμο ενός διογκωμένου χρέους.

«Επιχειρηματίες και άνθρωποι της αγοράς σε όλο τον κόσμο αλλά και εδώ (σ.σ. στις ΗΠΑ) θεωρούν ότι κάποια στιγμή η Αμερική θα γίνει σαν την Ελλάδα, ή την Ισπανία, ή την Ιταλία… ή την Καλιφόρνια», είπε ο Ρόμνι σχεδόν γελώντας.

Ο Ρόμνι αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη Πολιτεία, η οποία δίνει 55 από τους 270 συνολικά εκλέκτορες που χρειάζεται ένας υποψήφιος για να εισέλθει στον Λευκό Οίκο.

Πάντως τα σχόλια του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου δεν έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό από τον Δημοκρατικό κυβερνήτη της πολιτείας.

Ο εκπρόσωπός του κάλεσε τον Ρόμνι να είναι πιο προσεκτικός: «Ας προσέξει το επιτελείο του και ιδιαίτερα αυτοί που του γράφουν τους λόγους. Να ξέρουν για τι ακριβώς μιλούν», ανέφερε ο Χιλ Ντουράν.

SHARE