ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΣΒΒΕ: Επίθεση στη νέα “διαπλοκή” Τσίπρα – Φωτογράφισε Σαββίδη – Η νέα επιχειρηματικότητα

Ολομέτωπη επίθεση Μητσοτάκη κατά Τσίπρα από το βήμα του ΣΒΒΕ

“Ο Αλέξης Τσίπρας χτίζει τη δική του διαπλοκή». Τον προειδοποιούμε: Θα μας βρουν απέναντι. Αυτοί χαρίζουν πρόστιμα.  Εμείς δεν θα τους χαριστούμε», επισήμανε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης στην ομιλία του στον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος –  ΣΒΒΕ.

«Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες, με αφετηρία μια προκλητική φωτογραφική τροπολογία για χάρισμα προστίμου δεκάδων εκατομμυρίων, είναι πρωτοφανή και συνιστούν τεράστιο σκάνδαλο. Εμείς οραματιζόμαστε μια Ελλάδα στην οποία κανείς επιχειρηματίας δεν θα χρειάζεται πρόσβαση στα ΜΜΕ για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του».

Η ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
«Είναι μεγάλη τιμή που συναντώ ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας που μέσα σε συνθήκες αντίξοες δίνουν τη μάχη ώστε η Ελλάδα να ανέβει ξανά”, είπε, τονίζοντας ότι “η νέα επιχειρηματικότητα που στοχεύει στις αγορές, όχι στις επιδοτήσεις ή στις κρατικές προμήθειες, βρίσκει έκφραση στη Βόρεια Ελλάδα».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως κεντρικός στόχος της πολιτικής της Ν.Δ. «είναι η επίτευξη δυναμικής και διατηρήσιμης ανάπτυξης με όχημα τις επενδύσεις και τις εξαγωγές».

ΓΙΑ ΤΟ EUROGROUP

«Στο Eurogroup είχαμε δυστυχώς μια αρνητική εξέλιξη. Δεν δόθηκε, δεν ιχνογραφήθηκε καν λύση για το χρέος, δεν δόθηκε φύλλο πορείας για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, κι όλα αυτά την ώρα που ο πρωθυπουργός προεξοφλούσε δημοσίως απρόσμενα θετικές εξελίξεις» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Επισήμανε ότι είναι «άγνωστο από πού αντλούσε την αισιοδοξία του ο πρωθυπουργός» και αναρωτήθηκε: «Άλλη μια απάτη ή άλλη μια αυταπάτη;».

Χαρακτήρισε «πολιτική απάτη» τα αντίμετρα της κυβέρνησης και εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα εφαρμοστούν ποτέ, γιατί προϋποθέτουν επίτευξη μόνιμου πλεονάσματος 5,5%, που δεν είναι μπορεί να είναι διατηρήσιμο.

SHARE