Μητσοτάκης: «Αθώοι πολίτες πληρώνουν τις ιδεοληψίες του νόμου Παρασκευόπουλου”

 

Μητσοτάκης: Θα καταργήσουμε τον νόμο Παρασκευόπουλου
«Αθώοι πολίτες πληρώνουν τις ιδεοληψίες του νόμου Παρασκευόπουλου, θα τον καταργήσουμε» ανέφερε, σε tweet, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη χθεσινή ληστεία στο Παλαιό Φάληρο.

Παρέθεσε, δε, βίντεο με παλαιότερες δηλώσεις του στην Βουλή, με τις οποίες κατηγορούσε τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης ότι η πρώτη ενέργεια ήταν «η ικανοποίηση των αιτημάτων των φυλακισμένων τρομοκρατών».

Επίσης αποστροφή από συνέντευξή του στον ALPHA, στην οποία αναφέρει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Βεβαίως θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και βεβαίως θα φτιαχτεί μία φυλακή υψίστης ασφαλείας… Δεν μπορούμε να δίνουμε την εντύπωση ότι με χαριστικές διατάξεις αποφυλακίζονται τρομοκράτες».

Ερώτηση 32 βουλευτών της ΝΔ: 150 «σκληροί αλλοδαποί κακοποιοί» έχουν αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου

Στοιχεία για τον αριθμό των αλλοδαπών κακοποιών που αποφυλακίστηκαν με τον νόμο Παρασκευόπουλου (ν. 4322/2015) και πόσοι εξ αυτών έχουν απελαθεί, ζητούν, από τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, 32 βουλευτές της ΝΔ, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.

Οι ερωτώντες βουλευτές, με επικεφαλής τον βουλευτή Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, ζητούν επίσης από τους συναρμόδιους υπουργούς (Πάνο Σκουρλέτη και Σταύρο Κοντονή) να αιτιολογήσουν γιατί δεν έχει προχωρήσει η άμεση απέλαση όσων αλλοδαπών παραμένουν ακόμη στη χώρα μας, αν και αποφυλακίστηκαν.

Οι 32 βουλευτές της ΝΔ, επικαλούνται δημοσιογραφικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, από τη δημοσίευση του ν. 4322/2015, έχουν αποφυλακιστεί 150 «σκληροί αλλοδαποί κακοποιοί», πολλοί εκ των οποίων συνεχίζουν την κακοποιό δράση τους, με πρόσφατο το παράδειγμα της χθεσινής απόπειρας ένοπλης ληστείας στο Παλαιό Φάληρο.

Εκφράζουν, δε, απορία, για το ότι οι κακοποιοί αυτοί, μετά την αποφυλάκισή τους, δεν έχουν απελαθεί αμέσως και παραμένουν στη χώρα μας, με αυταπόδεικτες τις συνέπειες παραμονής τους «τόσο για την δημόσια τάξη όσο και για την επιβάρυνση του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας».

Γι’ αυτό -όπως αναφέρουν στο κείμενο της ερώτησής τους οι βουλευτές- προκαλούν θυμηδία οι ισχυρισμοί του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, ότι «θα παραταθεί η ισχύς του νόμου Παρασκευόπουλου, γιατί παράγει αποτελέσματα» και ότι «η κυβέρνηση παίρνει όλα τα μέτρα για τη θεσμική θωράκιση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE