Με αγωγές κατά Λοβέρδου απειλούν οι Φαρμακαποθηκάριοι

Σε ομαδικές αγωγές προχωρούν οι φαρμακαποθηκάριοι της χώρας κατά του υπουργού Υγείας. «Κόκκινο πανί» για τον κλάδο αποτελεί η απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου να μην δώσει χρονική προθεσμία για την διάθεση των αποθεμάτων των σκευασμάτων, τα οποία είχαν αγοραστεί με τις παλιές τιμές.
Ειδικότερα και όπως επισημαίνουν σε εξώδικο έγγραφο που απέστειλαν στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο κλάδος βρίσκεται «σε εξαιρετικά δυσχερή οικονομική θέση».
Επιπλέον, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων (ΠΣΦ) δηλώνει ότι ετοιμάζεται «να διεκδικήσει με ομαδικές αγωγές το ποσό της ζημίας του τόσο από την Ελληνική Πολιτεία, όσο και προσωπικά από τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο».
Το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων που εκδόθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας αποτέλεσε την αιτία των αντιδράσεων, καθώς μειώνονται οι τιμές των σκευασμάτων ενώ όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση προβλέπεται προθεσμία μόλις επτά  ημερολογιακών ημερών για τη διάθεση των αποθεμάτων των φαρμακαποθηκών.
«Λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας ουσιαστικά η προθεσμία αυτή συρρικνώνεται σε τρεις εργάσιμες ημέρες. Ο χρόνος αυτός μόνο ως κοροϊδία μπορεί να εκληφθεί από εμάς, αφού δεν επαρκεί ούτε για την διάθεση του 3% των αποθεμάτων μας που σημειωτέον έχουν αγοραστεί από τις φαρμακοβιομηχανίες με τις παλαιές τιμές» επισημαίνουν μεταξύ άλλων στο εξώδικό τους οι εκπρόσωποι του ΠΣΦ.
Μετά τις εξελίξεις αυτές ο ΠΣΦ καλεί τον υπουργό Υγείας να παρατείνει την προθεσμία για την πώληση των αποθεμάτων ή να προβλέψει το σύστημα της διπλής τιμής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
«Σε περίπτωση που δεν έχουμε άμεσα λύση στο συγκεκριμένο οξύτατο για εμάς πρόβλημα, είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε την Κυριακή το βράδυ σε απογραφή αποζημιούμενων εμπορευμάτων μας και να διεκδικήσουμε με ομαδικές αγωγές το ποσό κατά το οποίο ζημιώθηκε η περιουσία μας» καταλήγουν οι ιδιοκτήτες των φαρμακαποθηκών.

SHARE