Μαζί κατά των τζιχατζιστών Ρωσία, Ιράν, Ιράκ και Συρία

 

Οι αρχές του Ιράκ ανέφεραν πως οι στρατιωτικοί αξιωματικοί της χώρας συμμετέχουν στη συνεργασία με τη Ρωσία, το Ιράν και τη Συρία σε θέματα υπηρεσιών πληροφορίας και σε θέματα ασφάλειας στην Βαγδάτη για την αντιμετώπιση της απειλής των τζιχατζιστών – Ισλαμικό κράτος.

Η  συμφωνία προήλθε “από την εντεινόμενη ανησυχία της Ρωσίας για την παρουσία χιλιάδων τρομοκρατών από την Ρωσία που πραγματοποιούν εγκληματικές ενέργεια μαζί με την Ντάες (Ισλαμικό Κράτος)”.

Όπως ανακοινώθηκε επίσης από το Κρεμλίνο, τηλεφωνική επικοινωνία με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας με  θέμα  την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους είχε το Σάββατο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

 Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι ηγέτες των δύο χωρών αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα περιφερειακής ασφάλειας, ιδιαίτερα στον τομέα εύρεσης τρόπων επίλυσης της κατάστασης στη Συρία και για τη σύσταση μιας αποτελεσματικής διεθνούς συνεργασίας στην μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και ενάντια σε άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.
Η ΓΑΛΛΙΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΑΣΣΑΝΤ

Τις πρώτες επιδρομές της γαλλικής αεροπορίας στη Συρία εναντίον θέσεων της τζιχαντιστικής ISIS ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία, όπως είχε αποφασίσει το Παρίσι.

 Παράλληλα, το Παρίσι επιμένει στη θέση του πως ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άναντ δεν μπορεί να έχει θέση στο μέλλον της Συρίας, την ώρα που στη διεθνή διπλωματική σκηνή αναζωπυρώνονται οι προσπάθειες για εξεύρεση πολιτικής διεξόδου με την Ρωσία όμως να επιμένει στην παραμονή του σύρου προέδρου.
New York Times: 30.000 ξένοι στο πλευρό των τζιχατζιστών!
Περίπου 30.000 μαχητές από 100 χώρες εντάχθηκαν σε μαχητικές οργανώσεις στη Συρία και το Ιράκ, κυρίως στο Ισλαμικό Κράτος από το 2011, ανέφερε η εφημερίδα New York Times, που επικαλείται εκτιμήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πάνω από 250 Αμερικανοί πολίτες ταξίδεψαν στην Μέση Ανατολή, ανάμεσα τους και 150 μαχητές που εντάχθηκαν στους τζιχαντιστές τους τελευταίους 12 μήνες.

“Παρά τις εκθέσεις του Πενταγώνου ότι οι αεροπορικές επιθέσεις της συμμαχίας έχουν σκοτώσει περίπου 10.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, η οργάνωση εξακολουθεί να αναπληρώνει τα μέλη της, με ένα μέσο όρο περίπου 1.000 μαχητών το μήνα”, τονίζει η έκθεση.

SHARE