Μήνυση κατά του Facebook και των βασικών αναδόχων για την IPO

Μήνυση κατά των βασικών αναδόχων της αρχικής δημόσιας προσφοράς της Facebook Inc. αλλά και κατά της ίδιας της εταιρείας κατατέθηκε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης μέτοχοι.

Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η εταιρεία κατηγορείται για λανθασμένες και παραπλανητικές παρουσιάσεις καθώς και για παραλήψεις κατά τη διαδικασία του roadshow.

Στη μήνυση γίνεται αναφορά σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι βασικοί ανάδοχοι Morgan Stanley, Goldman Sachs και J.P. Morgan ενημέρωσαν ένα περιορισμένο μόνο αριθμό μετόχων για τις μειωμένες προβλέψεις για τα έσοδα της εταιρείας.

Morgan Stanley: Θα αποζημιώσει πελάτες για προβλήματα στην IPO του Facebook

Στην επανεξέταση εντολών επενδυτών λιανικής σε μετοχές της Facebook Inc. (FB) θα προχωρήσει η Morgan Stanley (MS), όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές, η Morgan Stanley θα προβεί σε προσαρμογές στις τιμές σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποιοι πελάτες πλήρωσαν μεγαλύτερο αντίτιμο.

Σε σημείωμα που στάλθηκε σε περίπου 17.200 συμβούλους της Morgan Stanley Smith Barney η εταιρεία αναφέρει πως οι περισσότερες προσαρμογές θα λάβουν χώρα τις επόμενες ημέρες.

Οι εντολές πραγματοποιήθηκαν στο ντεμπούτο της μετοχής την Παρασκευή ωστόσο τεχνικό πρόβλημα στο Nasdaq προκάλεσε την 30λεπτη καθυστέρηση της έναρξης της διαπραγμάτευσης. Αποτέλεσμα ήταν η λανθασμένη εκτέλεση εντολών πελατών της Morgan Stanley και άλλων χρηματιστηριακών.

Ο Nasdaq ελπίζει να δεσμεύσει τουλάχιστον 13 εκατ. δολάρια ώστε να διευθετήσει το ζήτημα των εντολών.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με την Wall Street Journal οι ανάδοχοι είχαν κέρδη περίπου 100 εκατ. δολ. από δικές τους συναλλαγές που πραγματοποίησαν για τη σταθεροποίηση της μετοχής.

Τα κέρδη, εκ των οποίων τα περισσότερα θα λάβει η Morgan Stanley, θα αντισταθμιστούν εν μέρει από τις αποζημιώσεις πελατών που έχασαν χρήματα λόγω του τεχνικού προβλήματος.

SHARE