Μέχρι τον Οκτώβριο η ανακεφαλαιοποίηση της Bankia

Μέχρι τον Οκτώβριο έχει περιθώριο να βρει τα κεφάλαια που απαιτούνται για την διάσωση ύψους 19 δισ. ευρώ της Bankia η Ισπανία, κάτι που μπορεί να δώσει στη Μαδρίτη τη δυνατότητα να επιλέξει την σωστή στιγμή για να αντλήσει τα κεφάλαια αυτά από τις αγορές, αλλά και να ερευνήσει άλλες επιλογές χρηματοδότησης ώστε να αποφύγει τη λύση του ΔΝΤ.

 Συγκεκριμένα, το ταμείο στήριξης των τραπεζών της Ισπανίας έχει διαθέσιμα κεφάλαια 12 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση Ραχόι θεωρεί ότι μέσα στους επόμενους μήνες μπορεί να συμπληρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια ώστε να χρηματοδοτηθεί η ανακεφαλαιοποίηση της Bankia.

«Δεν χρειάζεται να αντλήσουμε όλα τα κεφάλαια άμεσα. Και όταν θα πρέπει να τα συγκεντρώσουμε, δεν θα χρειαστεί να γίνει με μία κίνηση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το σχέδιο είναι να δοθούν στην Bankia 7 δισ. ευρώ τον Ιούλιο και τα υπόλοιπα 12 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο.

«Εν τω μεταξύ, εντός του ΔΝΤ διεξάγονται συζητήσεις για να διευκρινιστεί το ύψος των δανείων που θα μπορούσε να χρειαστεί η Ισπανία σε περίπτωση που δεν καταφέρει να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια» αναφέρει η WSJ επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στις συζητήσεις και τονίζει ότι στις 4 Ιουνίου ξεκινούν οι προκαθορισμένες διαβουλεύσεις του Ταμείου με τη Μαδρίτη.

SHARE