Μέρκελ: Υπέρ της ενίσχυσης κεφαλαίων της ΕΤΕπ

Αλλά και υπέρμαχος της σκληρής λιτότητας…

Αν και αντίθετη στα προγράμματα τόνωσης της οικονομίας για να ενισχυθεί η ανάπτυξη στην Ευρώπη, η καγκελάριος της Γερμανίας είναι ανοιχτή στην ιδέα της ενδυνάμωσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΙΒ), σύμφωνα με όσα φέρεται να δηλώνει η κυρία Αγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Ηamburger Abendblatt που θα δημοσιευτεί την Τετάρτη.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει από το Βερολίνο το πρακτορείο Reuters στη συνέντευξη αυτή η Γερμανίδα καγκελάριος επισημαίνει ότι η ίδια δεν πιστεύει ότι η ανάπτυξη θα μπορούσε να επιτευχθεί με δαπανηρά μέτρα τόνωσης της οικονομίας.”Είναι σημαντικό να απομακρυνθούμε από την ιδέα ότι πάντα κοστίζει χρήματα το να έχουμε ανάπτυξη” επισημαίνει η κυρία Μέρκελ σύμφωνα με απόσπασμα από την συνέντευξη στην εφημερίδα Ηamburger Abendblatt.

“Η βιώσιμη ανάπτυξη βασίζεται σε πράγματα περισσότερα από αυτό, στην εκπαίδευση και την έρευνα και στην κοινοτόμο δυναμική των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων” είναι η θέση της κυρίας Μέρκελ.

Ως γνωστόν η Γερμανία ηγείται των εκκλήσεων προς τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης ώστε να συνεχίσουν να επικεντρώνουν την οικονομική τους πολιτική στα μέτρα λιτότητας, καθώς η σημερινή κρίση εξακολουθεί να υφίσταται.

SHARE