Μέρκελ, Μέι, Γιούνκερ, Ολάντ συγχαίρουν τον Μακρόν – Συγχαρητήρια και από τη Λεπέν

Αποτέλεσμα εικόνας για η ευρωπη συγχαιρει τονβ μακρον

Εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ εξέφρασε μέσω Twitter συγχαρητήρια στον Εμμανουέλ Μακρόν, κάνοντας λόγο για μια νίκη υπέρ μιας ισχυρής ενωμένης Ευρώπης και υπέρ της γαλλογερμανικής φιλίας.

Θερμά τα συγχαρητήρια και από την Τερέζα Μέι, τον Φρανσουά Ολάντ.

Η Μαρί Λεπέν παραδέχτηκε την ήττα της. Στην ομιλία της αμέσως μετά τα exti polls ευχήθηκε στον Εμμανουέλ Μακρόν να επιτύχει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Γαλλία.

Η πρώτη δήλωση του Εμμανουέλ Μακρόν

«Ανοίγει μια νέα σελίδα», «αυτή της ελπίδας και της εμπιστοσύνης που αποκαθίσταται», δήλωσε πριν από λίγο ο νικητής των προεδρικών εκλογών Εμανουέλ Μακρόν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Μ.ΛΕΠΕΝ

Δήλωσε ότι  «επελέγη ένας νέος πρόεδρος, ο γαλλικός λαός ψήφισε υπέρ της συνέχειας».

Οπως είπε, του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί και σημείωσε: «Τα συμφέροντα της χώρας είναι πάνω απ’ όλους. Του εύχομαι επιτυχία στις δύσκολες προκλήσεις που αντιμετωπίσει».

Προϊδέασε για αλλαγές στο κόμμα της και επέμεινε ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή των βουλευτικών εκλογών, όπου θα διεκδικήσει τη νίκη.

«Πολλοί έχασαν την αξιοπιστία τους σε αυτές τις εκλογές. Ο α’ γύρος επικύρωσε την εξαέρωση του παλαιού πολιτικού σκηνικού της Γαλλίας, με την εξαφάνιση των παραδοσιακών κομμάτων. Θα ηγηθώ του Εθνικού Μετώπου στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου» τόνισε και διεμήνυσε ότι με τα 11 εκατομμύρια ψηφοφόρων της – τους οποίους ευχαρίστησε – το Εθνικό Μέτωπο είναι η πρώτη δύναμη της αντιπολίτευσης.

Ζ.Κ.ΓΙΟΥΝΚΕΡ – Ν.ΤΟΥΣΚ

Οι Γάλλοι επέλεξαν τον δρόμο του «ευρωπαϊκού μέλλοντος» της χώρας τους, σημείωσε με ικανοποίηση απόψε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον Εμανουέλ Μακρόν μέσω Twitter.

«Είμαι ευτυχής που οι Γάλλοι επέλεξαν ένα ευρωπαϊκό μέλλον», ανέφερε ο Γιούνκερ, ενώ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ χαιρέτισε την ψήφο των Γάλλων υπέρ «της Ελευθερίας, της Ισότητας και της Αδελφοσύνης».

SHARE