Μέρκελ δείχνουν οι δημοσκπήσεις στη Γερμανία – Την προτιμούν και οι νέοι από τον Σουλτς

Γερμανία: Οι νέοι ψηφοφόροι στηρίζουν Μέρκελ

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του γερμανικού περιοδικού “Stern” και του γερμανικού δικτύου “RTL”, οι Χριστιανοδημοκράτες αποσπούν ποσοστό 36% κατακτώντας με άνεση την πρώτη θέση,  έξι μονάδες μπροστά από το SPD.  Οι σοσιαλδημοκράτες του SPD, μέσα σε μια εβδομάδα, έχασαν τρεις μονάδες.
Στην τρίτη θέση έρχονται το κόμμα της Αριστεράς “Die Linke” και το ευρωσκεπτικιστικό ξενοφοβικό κόμμα “AfD” αποσπώντας το 8%.
Το 7% των Γερμανών εμπιστεύονται το κόμμα των Πρασίνων ενώ ακολουθεί το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) με ποσοστό 6%.
Στην ερώτηση “Ποιόν θα προτιμούσατε για καγκελάριο;”, το 43% των Γερμανών τάσσονται υπέρ της Μέρκελ ενώ το 32% υπέρ του Μάρτιν Σουλτς.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa, το 43% του συνόλου των ψηφοφόρων στηρίζει τη Γερμανίδα καγκελάριο, έναντι 32% τον Μάρτιν Σουλτς. Όμως, το ποσοστό αυτό φτάνει το 47% έναντι 29% στην ηλικιακή ομάδα 18 με 21, αναφέρει η δημοσκόπηση.

«Οι νεαροί γνωρίζουν την Άνγκελα Μέρκελ, με την οποία μεγάλωσαν, όμως όχι τον υποψήφιο Σουλτς» αναφέρει ο Μάνφρεντ Γκιούλενρ, επικεφαλής του ινστιτούτου Forsa. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι «κυρίως οι νεαροί επιζητούν τη σταθερότητα και τη συνέχεια αυτούς τους αβέβαιους καιρούς».

SHARE