ΔΟΛ: Ο Μαρινάκης πλειοδότης για τον ΔΟΛ με 23 εκατ. ευρώ

(upd) O εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επίσημος διεκδικητής του συνόλου του ενεργητικού του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), καθώς κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά, η οποία ανέρχεται σχεδόν στα 23 εκατ. ευρώ.

O εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επίσημος διεκδικητής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), καθώς κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά, η οποία ανέρχεται στα 23 εκατ. ευρώ.

Στις 12:00 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η πλειοδοτική διαδικασία και άνοιξαν οι φάκελοι των προσφορών των διεκδικητών, παρουσία συμβολαιογράφων και της εταιρείας Grant Thornton η οποία έχει οριστεί ως ειδική εκκαθαρίστρια, σε συνεργασία με τη δικηγορική εταιρεία «Ανδρέας Αγγελίδης».

Η πλειοδοτική διαδικασία είχε δύο σκέλη: μία για το τμήμα των τίτλων και των συμμετοχών και μία για το πακέτο των ακινήτων. Οι τέσσερις εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές για το πρώτο κομμάτι, ήταν ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης με προσφορά η οποία ανήλθε στα 22.892.600 ευρώ, η DIMERA, συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, με προσφορά στα 11.926.000 ευρώ, η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία VEGATA με προσφορά στα 21. εκατ. ευρώ και μία αγγλική εταιρεία η οποία κατέθεσε προσφορά ύψους των 100.000 ευρώ.

Στο πακέτο των ακινήτων την υψηλότερη προσφορά κατέθεσε η ALPHA Αστικά Ακίνητα, με ποσό που ανήλθε στα 3.780.000 ευρώ. Η εταιρεία «Σαντορίνη» κατέθεσε προσφορά η οποία ανήλθε στα 3.001.123 ευρώ και η εταιρεία «New Mile Ακίνητα» με προσφορά στα 100.000 ευρώ.

Ωστόσο, η διαδικασία δεν τελειώνει εδώ. Αναμένονται ενστάσεις από τους επιχειρηματίες και τον τελευταίο λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη. Συνεπώς, στις δικαστικές αίθουσες, μετά την εκδίκαση των ενστάσεων, αναμένεται να γίνει γνωστός ο νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Μάχη Μαρινάκη – Σαββίδη και “αγνώστου Χ” για τον ΔΟΛ με “έπαθλα” Mega, BHMA, NEA

Τετάρτη 12.00 οι δύο διαγωνισμοί για τον Δημοσιογραφικό Ομιλο Λαμπράκη – ΔΟΛ. Οι πλειστηριασμοί αφορούν τόσο στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη όσο και τα υπόλοιπα στοιχεία ενεργητικού της εταιρείας.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τα εμπορικά σήματα που είναι σε ισχύ («Βήμα», «Τα Νέα», η ιστοσελίδα in.gr), τα σήματα που έχουν λήξει, η συμμετοχή του ΔΟΛ σε τρίτες εταιρείες (Τηλέτυπος-Mega, Ιριδα, Αργος, ΔΟΛ, Digital, ΒΗΜΑ FM, Multimedia, Hearst-ΔΟΛ, Μέλλον Group, Studio ΑΤΑ, Νέα Ακτίνα A.E., TVE, Παπασωτηρίου A.E., Μ. Λεβής A.E., Χαϊδεμένος, Microland Computers), ο μηχανολογικός εξοπλισμός, το αρχείο του ΔΟΛ και τα αποθέματα της εταιρείας.

Τρεις ενδιαφερόμενοι φέρονται να έχουν εκδώσει  μέχρι στιγμής εγγυητικές επιστολές για συμμετοχή στο δεύτερο  διαγωνισμό:

  • ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ
  • ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Το θέμα που είχε προκύψει νωρίτερα, όταν ο όμιλος DIMERA του Ιβάν Σαββίδη  ζητούσε αναβολή ολίγων ημερών του διαγωνισμού, επειδή  οι τράπεζες δεν δέχονταν την εγγυητική του επιστολή καθώς αυτή  προέρχεται από την Κύπρο, λύθηκε. Συμφωνήθηκε η DIMERA να καταθέσει εγγυητική, μέσω τραπεζικής επιταγής, η οποία ισοδυναμεί με μετρητά (πληρωτέα από την τράπεζα επί τη εμφανίσει).

Σαββίδης – DIMERA: Δεν μας επιτρέπεται να καταθέσουμε εγγυητική για τον ΔΟΛ!

Shortlink:

X Αν θέλετε κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook