Μάκης Παπασταύρου: Έφυγε από τη ζωή ο στενός φίλος του Α.Παπανδρέου

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑΚΗς ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

«Εφυγε» σήμερα από τη ζωή, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο όπου νοσηλευόταν, ο  Μάκης Παπασταύρου, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ την 3η του Σεπτέμβρη και ένας εκ των πιο στενών συνεργατών και φίλων του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Μάκης Παπασταύρου ήταν ένα από τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ήταν ο πρώτος Γενικός Γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του ΠΑΣΟΚ και ο επί σειρά ετών διευθυντής των κεντρικών γραφείων. Διετέλεσε μέλος της Κ.Ε του κόμματος.

Μετά τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου γύρισε στη γενέτειρα του στα Καλάβρυτα όπου και έζησε μέχρι το τέλος της ζωής του μαζί με την σύζυγό του. Εκεί το 2000 έφτιαξαν τον ξενώνα «Kynaitha Papastavrou».

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα  Πέμπτη στις 11.00 π.μ στα Καλάβρυτα.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

«Ένας καλός φίλος και σύντροφος, έφυγε σήμερα από κοντά μας.

Ο Μάκης Παπασταύρου, υπήρξε υπόδειγμα ήθους και αφοσίωσης στον κοινό αγώνα για τη Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό.

Έχοντας ως παιδί βιώσει και επιβιώσει της ναζιστικής θηριωδίας των Καλαβρύτων, στάθηκε πάντα δίπλα στους αδικημένους και τους κατατρεγμένους.

Πιστός πάντα στις αρχές και τις αξίες του, υπηρέτησε το δημόσιο συμφέρον με ανιδιοτέλεια και υψηλή αίσθηση του καθήκοντος, από όποιες θέσεις και αν βρέθηκε.

Πρώτος Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και επί σειρά ετών μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Η απώλεια του Μάκη, είναι απώλεια ενός μέλους της οικογένειάς μας, όχι μόνο γιατί ήταν πιστός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και γιατί βρέθηκα κοντά του από τα νεανικά μου χρόνια μέσα στη χούντα και αργότερα όταν ιδρύθηκε το ΠΑΣΟΚ.

Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Καλό ταξίδι Μάκη.»

SHARE