>Λ.ΦΡΙΝΤΕΝ: ΞΕΝΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΗ DEXIA

>

Έτοιμος να αποκτήσει πλειοψηφικό ποσοστό στον βραχίονα της γαλλο-βελγικής τράπεζας Dexia στο Λουξεμβούργο είναι ξένος επενδυτής, όπως αποκάλυψε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Λικ Φρίντεν. Η Dexia, μητρική της Dexia BIL, θα χρειαστεί και αυτή με τη σειρά…
της στήριξη από τη γαλλική και τη βελγική κυβέρνηση και θα καταστεί έτσι η πρώτη ευρωπαϊκή τράπεζα που διασώζεται με κρατικά κεφάλαια εξαιτίας της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

“Μπορώ να σας πληροφορήσω ότι ξένος επενδυτής είναι έτοιμος να αγοράσει την τράπεζα Dexia BIL του Λουξεμβούργου με στόχο να αναδειχθεί σε στρατηγικό παίκτη του χρηματοπιστωτικού κέντρου του Λουξεμβούργου”, είπε ο Φρίντεν σε συνέντευξη Τύπου.
Όπως σημείωσε, το Δημόσιο θα αγοράσει μειοψηφικό ποσοστό στην τράπεζα, δεδομένου του συστημικού χαρακτήρα της Dexia BIL για τη χώρα. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών του Λουξεμβούργου, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν το τέλος Οκτωβρίου.
Η Dexia επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της ότι έχει ξεκινήσεις αποκλειστικές συζητήσεις με διεθνής ομάδα επενδυτών για την πώληση της Dexia BIL.

SHARE