Λαική Ενότητα – Λαφαζάνης: Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων σε “διατεταγμένη υπηρεσία”

Τις εταιρείες δημοσκοπήσεων “στοχοποιεί” η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ η οποία τις κατηγορεί ότι παίζουν ρόλο “βαρέος πυροβολικού” για να δημιουργήσουν  στην κοινή γνώμη κλίμα εναντίον της.

Διαβάστε το άρθρο στο iskra:

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

“Το βαρύ πυροβολικό τους επιστρατεύουν τα κέντρα εξουσίας προκειμένου να διαμορφώσουν στα μέτρα τους την πολιτική ατμόσφαιρα στην τελευταία εβδομάδα τούτης της εξαιρετικά κρίσιμης και σκόπιμα συμπιεσμένης εκλογικής μάχης.

Εκμεταλλευόμενοι τις δημοσκοπήσεις και το επικείμενο ντιμπέιτ Τσίπρα- Μεϊμαράκη, προσπαθούν να στήσουν ένα σκηνικό «ντέρμπι» για να εκβιάσουν λαϊκές ψήφους και να στήσουν μια παρωδία δικομματισμού. Στην πραγματικότητα, το «παιχνίδι» είναι στημένο και το αποτέλεσμα προδιαγεγραμμένο. Τα πέντε μνημονιακά και νεομνημονιακά κόμματα (ΝΔ, εναπομείνας ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ) θα συγκυβερνήσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πάνω στο κοινό τους πρόγραμμα, το μνημόνιο, υπό την αυστηρή, καθημερινή επιτήρηση των τροϊκανών. Το πραγματικό ερώτημα είναι αν θα υπάρχει μια αξιόπιστη και ισχυρή αντιπολίτευση, που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα, την ελπίδα και το μέλλον αυτού του λαού.

Η Λαϊκή Ενότητα αναδείχθηκε από τα πράγματα ως ο βασικός υποψήφιος για το ρόλο της «αξιωματικής αντιπολίτευσης», στη Βουλή και στους λαϊκούς αγώνες, απέναντι στο άτυπο αλλά υπαρκτό οικουμενικό, μνημονιακό τόξο. Γι αυτό αποτελεί και το βασικό στόχο του ψυχολογικού πολέμου που κλιμακώνεται την τελευταία, κρίσιμη εβδομάδα της αναμέτρησης, με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων στο ρόλο του βαρέος πυροβολικού. Τι «παράξενο» αλήθεια: Ύστερα από μια εβδομάδα σημαντικής διεύρυνσης της Λαϊκής Ενότητας με προσωπικότητες και αγωνιστές, με το μήνυμά της να φτάνει πλέον σε όλους τους Έλληνες, πολλοί από τους οποίους μέχρι χθες δεν γνώριζαν καλά- καλά την ύπαρξή της, αρκετοί δημοσκόποι την εμφανίζουν σε πτώση, καλλιεργώντας τη λογική της χαμένης ψήφου.

Η προσπάθεια αυτή θα φέρει τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Οι πολίτες απέδειξαν και στις εκλογές του Γενάρη και στο δημοψήφισμα του Ιούλη ότι δεν δίνουν δεκάρα για τις παντελώς αναξιόπιστες «προβλέψεις» όσων σερβίρουν τις επιθυμίες τους για πραγματικότητα. Ενστικτωδώς επιβραβεύουν όποιον γίνεται προνομιακός στόχος επιθέσεων από εκείνους που οι ίδιοι μισούν- το σύστημα της διαπλοκής, της απάτης και της λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων.

Αυτό θα πράξουν και τούτη τη φορά: θα κάνουν την απογοήτευση πείσμα, για να υπάρξει, στη Βουλή και στην κοινωνία, ένα ισχυρό αντίβαρο στη μνημονιακή καταστροφή, μια γνήσια φωνή λαϊκής αντιπολίτευσης σ’αυτούς και σ’ αυτά που μαυρίζουν τη ζωή μας. Δεν θα αφήσουν την απογοήτευση να σκοτώσει την ελπίδα και να τους στερήσει ακόμη και το όπλο της ψήφου τους, ούτε θα τη σπαταλήσουν άσκοπα και ανώφελα σε ψήφο χαβαλέ. Δεν θα κάνουν το χατήρι στη Μέρκελ και το Σόιμπλε να πανηγυρίζουν, το βράδυ της 20ής Σεπτεμβρίου, ότι κατάφεραν να αποσπάσουν την καταθλιπτική συναίνεση του ελληνικού λαού στην ίδια την καταστροφή του και τον εξοστρακισμό κάθε μάχιμης, εναλλακτικής προοπτικής στις ελληνικές καλένδες. Θα ενισχύσουν τη Λαϊκή Ενότητα, τη μόνη «επικίνδυνη» για το σύστημα δύναμη σήμερα”.

SHARE