Κ. Σαββαϊδου: Υπέρ της ανεξαρτητοποίησης της γ.γ. Εσόδων

Η ανεξαρτητοποίηση της γενικής γραμματείας Εσόδων θα συμβάλλει “να εφαρμόζει, όσα αποφασίζει” όπως τόνισε η γενική γραμματέας Αικατερίνη Σαββαΐδου στην χθεσινή τακτική συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

Οι επιχειρηματίες – μέλη του Ε.Β.Ε.Π., με τις τοποθετήσεις τους έθεσαν στη γενική γραμματέα ζητήματα όπως, οι φορολογικές επιβαρύνσεις, η επιτάχυνση των διαδικασιών και η μείωση των καθυστερήσεων, ως προς τον συμψηφισμό των επιστροφών φόρου και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης με απαιτήσεις, η επιδότηση των εμπόρων για την αγορά POS, η απόδοση του Φ.Π.Α. σε ηλεκτρονικές συναλλαγές ή «πλαστικό» χρήμα, η αξιοποίηση υπέρ των στόχων των δημοσίων και ιδιωτικών συμφερόντων της προσαρμογής του Εθνικού Νόμου περί (Εκτελωνιστών) – Τελωνειακών Αντιπροσώπων, η αναμόρφωση του νομικού πλαισίου για τον εφοδιασμό πλοίων, η αναβάθμιση του υποσυστήματος Ε.Φ.Κ. του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Τελωνείων (Ο.Π.Σ.Τ.) κ.ά.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΒΕΠ, η κυρία Σαββαΐδου είπε ότι θα συνεργαστεί εποικοδομητικά με τους επιχειρηματίες, είτε με τη συμμετοχή τους σε επιτροπές, είτε με την έκδοση εγκυκλίων, είτε με αποστολή των προτάσεών τους στην πολιτική ηγεσία.

SHARE