Τσίπρας προς Κυριάκο: Πρέπει να πάρεις θέση για το ΔΝΤ – Μητσοτάκης: Ανησυχώ για πολλά

alexis kyriakosΣτην άκρη άφησαν τις επισημότητες και τον πληθυντικό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.  

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν ότι… διαφωνούν, ο πρωθυπουργός κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λάβει θέση για το ΔΝΤ και να διαλέξει πλευρά στη διαπραγμάτευση.

Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώνει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για όλες τις εξελίξεις, ενώ ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη διαφωνία του και την ανησυχία του για σειρά ζητημάτων.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ« Χαίρομαι που η εκλογή σου κλείνει έναν κύκλο κακής παράδοσης και μη επικοινωνίας δυο θεσμικών παραγόντων».

«Ο νέος πολιτικός πολιτισμός πρέπει να στηρίζεται στη γλώσσα της αλήθειας» απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ και δήλωσε ότι προσβλέπει σε ειλικρινή συζήτηση με τον πρωθυπουργό. Σημείωσε ακόμη πως είναι έτοιμος για συνεννόηση σε θεσμικά ζητήματα για τα οποία το Σύνταγμα απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

«Προσβλέπω σε έναν ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγη ώρα πριν από την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη έγινε αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο.

Στις 15:00 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αν και η συνάντηση χαρακτηρίζεται ως εθιμοτυπική, εκτιμάται ότι οι δύο άνδρες θα συζητήσουν εφ’ όλης της ύλης, καθώς πολύ σημαντικά θέματα βρίσκονται στην επικαιρότητα, όπως το ασφαλιστικό για το οποίο η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τον κ. Μητσοτάκη να παρουσιάσει τις θέσεις του, το προσφυγικό- μεταναστευτικό, το θέμα του εκλογικού νόμου και άλλα εσωτερικά και διεθνή θέματα.

Οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ έχουν ανέβει μετά τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ και την εκλογή του κ. Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση με πρωτοβουλία της, ζήτησε να συζητηθεί το ασφαλιστικό σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, πράγμα που θα σηματοδοτήσει την πρώτη κοινοβουλευτική αντιπαράθεση Τσίπρα -Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει τις επόμενες ημέρες συναντήσεις με του υπόλοιπους αρχηγούς κομμάτων, ενώ αύριο θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

 

 

SHARE