Κ.Μητσοτάκης: Μείωση φόρων, τρέλα οι εισφορές, υπουργοί και επιχειρηματίες

Κυριάκος: Θα μειώσω τους φόρους, ακόμα και μονομερώς

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ALPHA και στον Αντώνη Σρόιτερ, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι επιμένει στην δέσμευσή του για μείωση των φόρων και χαρακτήρισε “τρέλα” αυτό που γίνεται με τις νέες εισφορές που θεσπίστηκαν στους ελεύθερους επαγγελματίες. Δεσμεύτηκε πως σύντομα θα παρουσιάσει τη δική του πρόταση.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

“Αν η κυβέρνηση προτάξει ένα πειστικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, τότε είμαι βέβαιος οτι και οι θεσμοί θα δεχθούν να μειώσουν – έστω λίγο- τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Αλλά ακόμη κι αν δεν το δεχθούν, θα μειώσουμε δαπάνες του δημοσίου για να μειώσουμε και τους φόρους. Και το κάνουμε έστω και μονομερώς. Πρέπει να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα στην χώρα. Κι αν χρειαστεί, ελεγχόμενα, θα εκπέμψουμε ένα μήνυμα επανεκκίνησης της οικονομίας.”

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΣΜΟΥΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι  δεν πρόκειται να δεχθεί και να νομιμοποιήσει το όργιο των διορισμών που επιχειρεί αυτήν την περίοδο η κυβέρνηση, προσθέτοντας βάρη στο δημόσιο.

“Εάν διαπιστώσουμε ότι κάποιοι συμβασιούχοι μονιμοποιήθηκαν στο δημόσιο κατά παράβαση των αποφάσεων του Αρείου Πάγου, εμείς δεν πρόκειται να το δεχθούμε” σημείωσε. “Θα αλλάξουμε τον νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση και απαγορεύει στους δήμους να ασκούν ένδικα μέσα αν υπάρξει πρωτόδικη απόφαση σε βάρος τους” πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ωστόσο, οτι η Ν.Δ. θα δεχθεί τις προσλήψεις προσωπικού που θα καλύψουν επείγουσες ανάγκες, όπως για παράδειγμα οι προσλήψεις στην Υγεία. “Αλλά ποιες προσλήψεις στην Υγεία;” αναρωτήθηκε. “Εγώ πήγα στον Ευαγγελισμό και διαπίστωσα τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, αλλά και ανθρώπους που με περίσσευμα καρδιάς προσπαθούσαν να ανταποκριθούν στην αποστολή τους.

Αλλαγή στο καθεστώς των διορισμών

Ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε οτι θα αλλάξει το καθεστώς διορισμών μετακλητών υπαλλήλων και συμβούλων στην κυβέρνηση. “Το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσουμε στην Βουλή, θα αλλάζει την οργάνωση της κυβέρνησης” είπε. “Γίνεται ένα πάρτι διορισμών ενώ η κυβέρνηση είναι το απόλυτο σκορποχώρι. Θα δημιουργήσουμε ένα πιο σφιχτό κυβερνητικό σχήμα και θα εμπιστευθούμε περισσότερο τους έμπειρους και καλούς δημοσίους υπαλλήλους, αντί να προσλαμβάνουμε μετακλητούς” τόνισε.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

“Η κυβέρνησή μας θα αποτελεί ένα μείγμα εμπειρίας και ανανέωσης” είπε. “ Θα υπάρχουν πολλοί εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί. Θα πρέπει να πείσουμε τους άξιους να προσφέρουν και πάλι στην πολιτική” τόνισε, ενώ απαντώντας σε ερώτηση αν σκοπεύει να ακολουθήσει και το “μοντέλο Τράμπ” που επιλέγει για υπουργούς του, προέδρους επιχειρήσεων σημείωσε:

“Γιατί όχι; Χρειαζόμαστε στελέχη από την ιδιωτική οικονομία, γειωμένους με την πραγματική οικονομία”…

ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΩ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ”

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε και στην ενημέρωση που είχε σήμερα από τον αρχηγό της Αστυνομίας, πληροφορούμενος ότι ήταν στόχος της Πόλας Ρούπα.
“Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά δεν έχω εμπιστοσύνη στους πολιτικούς της προϊστάμενους” υπογράμμισε, επαναλαμβάνοντας την δέσμευσή του οτι θα “καθαρίσει τα Εξάρχεια”.
“Στα Εξάρχεια εκτρέφεται μια νέα γενιά τρομοκρατών. Διακινείται πλέον βαρύς οπλισμός. Και η αστυνομία δεν επεμβαίνει, επειδή δεν υπάρχει η πολιτική βούληση. Δεν έχει εντολές να επέμβει.
Εγώ θα καθαρίσω τα Εξάρχεια, γιατί εμείς έχουμε την πολιτική βούληση να το κάνουμε” είπε, ενώ ταυτόχρονα δεσμεύθηκε ότι θα καταργήσει τον περίφημο νόμο Παρασκευόπουλου με τον οποίο όπως είπε “αποφυλακίζονται τρομοκράτες”.

Η ΝΔ ΗΤΑΝ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ
Η παράταξή του αρθρώνει πλέον έναν υπεύθυνο πολιτικό λόγο, αποδοκιμάζοντας τον λαϊκισμό, ενώ ταυτόχρονα ανανεώνει τις δομές της.
“Η Ν.Δ. Ήταν ταυτισμένη με το παλαιό κομματικό κατεστημένο” τόνισε.
“Έχει κάνει πολλά, αλλά έκανε και λάθη. Είναι λάθος να υπόσχεσαι πολλά ως αντιπολίτευση και να μην μπορείς να τα κάνεις πράξη όταν γίνεσαι κυβέρνηση” σημείωσε.

SHARE