Κ. Μητσοτάκης: Δεν θα γίνουμε δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ – Η ΝΔ δεν θα δώσει στήριξη αλά καρτ

kyriakos koΕυχαριστώντας τους βουλευτές του που κράτησαν τη ΝΔ όρθια το 2015 ενάντια «στο τσουνάμι του λαϊκισμού που έπληξε την χώρα» ξεκίνησε την παρθενική ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ως πρόεδρος του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο πολιτικός χάρτης της χώρας άλλαξε, δεν είναι ο ίδιος από τη στιγμή που οι 400.000 πολίτες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Η εντολή τους είναι ενωμένη να προχωρήσουμε στην ανανέωση της ΝΔ, ώστε να ξαναγίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ξεκαθαρίζοντας ότι η ΝΔ δεν θα δώσει στήριξη αλά καρτ στην κυβέρνηση και δεν θα γίνει δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στην κριτική που του άσκησε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας για τη θητεία του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για “θράσος”, ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “μας χωρίζει άβυσσος”.

Η πρώτη μάχη της ΝΔ θα είναι το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, σημείωσε, λέγοντας ότι η ΝΔ θα καταθέσει τη δική της πρόταση.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και υπογράμμισε: «Δεν έχω εντολή να στηρίξω τον κ. Τσίπρα, αλλά να ασκήσω σκληρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί τον τελευταίο κεφάλαιο του λαϊκισμού και του πολιτικού αμοραλισμού. Αυτό το κεφάλαιο εμείς θα κλείσουμε. Ας μην ελπίζει λοιπόν σε συναίνεση».

«Στήριξη α λα καρτ στον κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να δώσουμε, βολικό δεκανίκι της κυβέρνησης δεν πρόκειται η ΝΔ να γίνει», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Η ΝΔ παρείχε στήριξη το καλοκαίρι όταν η χώρα κινδύνευε να μείνει εκτός των ευρωπαϊκών θεσμών στη συνέχεια όμως μετά τις εκλογές ο κ. Τσίπρας επέλεξε τον κυβερνητικό του εταίρο».

Είπε ότι θα θέσει θέμα αναθεώρησης του Συντάγματος στην πρώτη συνάντηση που θα έχει με τον Αλέξη Τσίπρα.

Αναφερόμενος στις Σκουριές είπε ότι η κυβέρνηση στέλνει λάθος μήνυμα σε όσους σκέπτονται να επενδύσουν στην χώρα. «Αναρωτιέμαι τι θα πει ο κ. Τσίπρας στο Νταβός», είπε και σημείωσε ότι είναι προσχηματική από την πλευρά της κυβέρνησης η επίκληση της νομιμότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ως υποψήφιο γραμματέα της ΚΟ τον Κώστα Τσιάρα. Nίκος Δένδιας, Γιάννης Βρούτσης και Νίκη Κεραμέως θα είναι οι εκπρόσωποι της κοινοβουλευτικής ομάδας.

SHARE