Τσίπρας, Μητσοτάκης και Σαμαράς στόχοι της Πόλας Ρούπα;

 

«Πρόχειρα χαρτιά» με ονόματα πολιτικών, και πρώτο-πρώτο αυτό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ στο διαμέρισμα όπου συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη η Πόλα Ρούπα, σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πηγές, αναφέρονταν και τα ονόματα του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με το Βήμα, όπως είχαν ανακοινώσει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και οι επικεφαλής της έρευνας, στο σπίτι-γιάφκα στην οδό Ζαΐμη στην Ηλιούπολη, όπου και συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη, είχαν βρεθεί χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα πολιτικών, επιχειρηματιών, δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων, που αποτελούσαν πιθανούς στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων.

Παρόμοιο τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις και ονόματα είχε εντοπίσει η αντιτρομοκρατική και κατά τη σύλληψη του συνεργού των Νίκου Μαζιώτη – Πόλας Ρούπα, Αντώνη Σταμπούλου το 2014.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στα σημειώματα, τα οποία φέρεται να έχει συντάξει η συλληφθείσα αλλά και συνεργοί της, υπήρχαν στοιχεία για διευθύνσεις κατοικιών και γραφείων, πινακίδες αυτοκινήτων και μετακινήσεις που αφορούσαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά το δημοσίευμα του tovima.gr, στο ίδιο σπίτι βρέθηκε «σειρά σημειώσεων με αναφορές σε ΙΧ που χρησιμοποιούσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην κατοικία της Ρούπα στην Ηλιούπολη βρέθηκε «σειρά σημειώσεων για ενδεχόμενη επίθεση σε βάρος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκη αλλά και αναφορές σε ΙΧ που χρησιμοποιούσε ο κ. Σαμαράς».

Στις αρχές του 2013 είχαν αποτελέσει στόχο επίθεσης η τότε έδρα της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού και οι ένοπλοι είχαν πυροβολήσει προς τα γραφεία του κ. Σαμαρά, τότε αρχηγού του κόμματος. Την ευθύνη για τη συγκεκριμένη επίθεση είχε αναλάβει η οργάνωση ΟΛΑ, στην οποία εξετάζεται η συμμετοχή ενόπλων που πλαισίωναν τη Ρούπα.

SHARE