Κυβέρνηση ικανοποιημένη από τη συμφωνία στο Eurogroup

Αποτέλεσμα εικόνας για majimoyΕπιτεύχθηκε ο στόχος για μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο των μέτρων και αντιμέτρων για το 2019 και το 2020, σημειώνουν πηγές της κυβέρνησης αναφορικά με την καταρχήν συμφωνία που υπήρξε στη συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα.

Στα εργασιακά συμφωνήθηκε η επαναφορά στην Ευρωπαϊκή κανονικότητα με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις από τον Σεπτέμβριο του 2018, τόσο με την αρχή της επεκτασιμότητας όσο και με αυτή της ευνοϊκότερης ρύθμισης, σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές.
Επίσης αποκρούστηκαν οι προτάσεις για λοκ άουτ και αύξηση του ορίου ομαδικών απολύσεων, συνεχίζουν οι πηγές της κυβέρνησης.

Τα θετικά δημοσιονομικά αποτελέσματα του 2016, καθώς και οι συνομιλίες του Έλληνα πρωθυπουργού σε κορυφαίο επίπεδο, συνέβαλαν καθοριστικά στην ανεύρεση κοινού εδάφους και λύσης στο Eurogroup, αναφέρουν.
Στην τελική συμφωνία θα περιλαμβάνεται πακέτο θετικών μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ, που θα αφορούν την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, καθώς και σειρά αλλαγών στον ΕΝΦΙΑ και τη φορολογία εισοδήματος, επισημαίνουν οι κυβερνητικές πηγές.

SHARE