“Κλείδωσε” η συμφωνία με την τρόικα – Έκτακτο EWG – Μέχρι την Τρίτη η ψήφιση των μέτρων

tsakalotos-stathakis

 

“Κλείδωσε” η συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των δανειστών, ενώ αυτή την ώρα συνεδριάζει εκτάκτως το Euro Working Group.

Το πολυνομοσχέδιο με τα 13 προαπαιτούμενα  για τη εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ, αναμένεται να κατατεθεί αύριο Σάββατο στη Βουλή και να ψηφιστεί μέχρι την Τρίτη.

Το θέμα των «κόκκινων» δανείων βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο των συναντήσεων του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών, με τον δεύτερο γύρο της διαπραγμάτευσης να είναι σε εξέλιξη από τις 16:30.

Χθες βράδυ ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών, με συμφωνία των δύο πλευρών για το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων και τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών συμφωνήθηκε το πλαίσιο για τη σύσταση του νέου ταμείου ιδιωτικοποιήσεων. Στο πενταμελές διοικητικό συμβουλιο του ταμείου θα συμμετέχουν τρεις εκπρόσωποι της ελλληνικής κυβέρνησης και δύο των δανειστών. Νωρίτερα είχε επέλθει συμφωνία για τον ΑΔΜΗΕ.

Πηγές του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ανέφερεραν μετά το τέλος της συνάντησης ότι η φόρμουλα της συμφωνίας για τα «κόκκινα» δάνεια έχει βρεθεί και θα αφορά στην παρούσα φάση τα επιχειρηματικά κόκκινα δάνεια. Για τα στεγαστικά δάνεια θα υπάρξει νέα ρύθμιση το νέο έτος, στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης.

Στόχος είναι, όπως επιβεβαίωναν οι ίδιες πηγές, μέχρι την ερχόμενη Τρίτη να έχει ψηφισθεί το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα προκειμένου να δοθεί το πράσινο φώς για την εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισ. ευρώ.

 

SHARE