Ευρωπαϊκές Πηγές: «Παράλογα» αιτήματα μπλοκάρουν τη συμφωνία – Τι λέει η Κομισιόν

Άγνωστη παραμένει η ημερομηνία επιστροφής των θεσμών, σύμφωνα με την Κομισιόν.

«Χτίζοντας στην πρόοδο που έχει γίνει στις συζητήσεις, οι θεσμοί συνεχίζουν τη διαπραγμάτευση από τις έδρες τους, με στόχο να ανοίξει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο», δήλωσε ο εκπρόσωπός της Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δεδομένου ότι οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη αρνήθηκε οποιαδήποτε αναφορά σε συγκεκριμένα μέτρα ή για το τι βρίσκεται στο τραπέζι, αλλά και για οποιαδήποτε αναφορά στο εάν είναι εφικτό να υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού μέχρι την Παρασκευή, οπότε συνεδριάζει το Eurogroup, κάτι που ζητούσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην επιστολή-απάντηση που έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα παραμονές της Συνόδου Κορυφής της Ρώμης.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, στόχος είναι να σημειωθεί όσο μεγαλύτερη πρόοδος γίνεται ενόψει του Eurogroup της 7ης Απριλίου, χωρίς, ωστόσο, να είναι πλέον πιθανή η επιστροφή των θεσμών πριν από αυτό. Η ίδια πηγή ανέφερε πως παρότι οι εν λόγω καθυστερήσεις είναι σημαντικές, κυρίως για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, στο τραπέζι υπάρχουν κάποια «παράλογα» αιτήματα που δεν επιτρέπουν το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης.

SHARE