Κοζάνη: Επίθεση Δ.Κουτσούμπα στην κυβέρνηση για τη ΔΕΗ – Ετοιμάζουν νέες αυξήσεις

 

Μιλώντας σε ανοικτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας ανέφερε ότι «η κυβέρνηση ήρθε σε συμφωνία με το κουαρτέτο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ σε ανταγωνιστικούς ομίλους, προκειμένου να μειωθεί το μερίδιο της επιχείρησης».

Περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στο Λιγνιτικό λεκανοπέδιο της δυτικής Μακεδονίας ως απότοκο της πολιτικής της απελευθέρωσης που έχει ως αποτέλεσμα την δραματική μείωση της λιγνιτικής παραγωγής, απολύσεις εργαζόμενων στις εργολαβίες, αύξηση της ανεργίας και απλήρωτους εργαζόμενους στη Δυτική Μακεδονία. Δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «δεν λειτουργεί ο ΑΗΣ Αμυνταίου, ότι υπολειτουργεί ο ΑΗΣ Καρδιάς», ενώ μετά την περσινή πυρκαγιά, «αποτελεί παρελθόν και ο ΑΗΣ Πτολεμαΐδας».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ «που αγγίζουν το 48,5%, στην εκτίναξη του ΕΤΜΕΑΡ από 30 λεπτά το 2010 σε 26 ευρώ το 2014 για κάθε 1000 κιλοβατώρες κατανάλωσης» και προειδοποίησε ότι «η κυβέρνηση μεθοδεύει νέες αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ». Αναφέρθηκε στις οφειλές προς τη ΔΕΗ, απ’ τη χαμηλή και τη μέση τάση, που φτάνουν τα 1,65 δισ. και αφορούν σε μεγάλο βαθμό χρέη των λαϊκών νοικοκυριών προς τη ΔΕΗ, ενώ καυτηρίασε την πρακτική των κυβερνήσεων όπου το φθηνότερο «κοινωνικό τιμολόγιο» -που αφορά ομάδες ακραίας φτώχειας- να το μετακυλύουν στους λογαριασμούς των υπόλοιπων λαϊκών οικογενειών, των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων καταναλωτών.

SHARE