ΚΚΕ: Εκλογικός αποπροσανατολισμός η σύλληψη Τσοχατζόπουλου

Την ανάγκη ο λαός να «είναι δύσπιστος σε ό,τι του πουν περί διαφάνειας και κάθαρσης σχετικά με τη σύλληψη του Ακη Τσοχατζόπουλου, όταν μάλιστα θέλουν να καπηλευτούν το υπαρκτό πρόβλημα για εκλογικό αποπροσανατολισμό», υπογραμμίζει το ΚΚΕ .

Θυμίζει ακόμη ότι στο πόρισμά του στη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση των υποβρυχίων είχε επισημάνει πως «ο περιορισμός της έρευνας μόνο γύρω από το ζήτημα αν υπήρξε ή όχι χρηματισμός του πρώην υπουργού Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου, συνιστά προσπάθεια αποπροσανατολισμού, γιατί κρύβουν ότι οι μίζες είναι ένα σύμπτωμα και ιδιότητα που υπάρχει σε όλες τις συναλλαγές που αφορούν επιχειρηματικούς ομίλους είτε μεταξύ τους είτε με το κράτος. Αφήνει στο απυρόβλητο τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τη συρρίκνωση της εγχώριας αμυντικής και ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, αλλά και για την προμήθεια μεγάλων στρατιωτικών εξοπλισμών που δεν αφορούν τις ανάγκες της χώρας, αλλά τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Στο πόρισμά του το ΚΚΕ εκτίμησε ακόμη ότι προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων από την πλευρά του πρώην υπουργού και για το λόγο αυτό πρέπει να ασκηθεί σε βάρος του δίωξη για να συνεχιστεί και η διερεύνηση των συγκεκριμένων ευθυνών του από το δικαστικό συμβούλιο. Ταυτόχρονα σημείωνε ότι σοβαρές πολιτικές τουλάχιστον ευθύνες είχαν και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ που συναποφάσισαν την απευθείας ανάθεση προμήθειας νέων υποβρυχίων και εκσυγχρονισμού των παλιών. Επίσης, σύμφωνα με το πόρισμα, σημαντικές πολιτικές, τουλάχιστον, ευθύνες έχουν μέλη κυβερνήσεων που ασχολήθηκαν με την εποπτεία και την εκτέλεση των σχετικών συμβάσεων, κύριων και συνοδευτικών.

«Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να παγιδευτούν από τις διακηρύξεις και τις κοκορομαχίες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και άλλων κομμάτων με αφορμή την υπόθεση Τσοχατζόπουλου ότι έχουν πρόθεση να βάλουν τέλος στα νοσηρά φαινόμενα και στα σκάνδαλα τιμωρώντας τους υπεύθυνους», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

SHARE