Κινέζος τραπεζίτης επικεφαλής θυγατρικής της Παγκόσμιας Τράπεζας

Νέος διευθύνων σύμβουλος της International Finance Corporation, μιας θυγατρικής της Παγκόσμιας Τράπεζας, ορίστηκε χθες ο κινέζος τραπεζίτης, Τζιν Γιονγκ Κάι.

 

Ο Κάι θα αναλάβει τη διοίκηση της επιχειρήσης, η οποία δραστηριοποιείται στη χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα και συμβάλλει στην ανάπτυξη ιδιωτικών επιχειρήσεων και βιομηχανιών σε φτωχές και αναπτυσσόμενες χώρες, και θα έχει την ευθύνη για την επένδυση περίπου 20 δισ. δολαρίων το οικονομικό έτος 2012.

Προηγουμένως ο Κάι ήταν επικεφαλής της επενδυτικής τράπεζας της Goldman Sachs στην Κίνα, της Goldman Sachs Gao Hua Securities.

Έχει επίσης εργαστεί στην Morgan Stanley, στην China International Capital και στην αρχή της σταδιοδρομίας του ως οικονομολόγος στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Η θητεία του σουηδού Λαρς Τουνέλ στην ηγεσία της IFC ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο. Ο διορισμός του Κάι είναι ο πρώτος που έκανε ο νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζον Γιονγκ Κιμ μετά την ανάληψη των καθηκόντων του την 1η Ιουλίου. Ο Κάι θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Οκτωβρίου.

Οι σημαντικότερες αναπτυσσόμενες οικονομίες πιέζουν εδώ και καιρό να τους δοθεί περισσότερη επιρροή στους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς.

SHARE