Κατσέλη: Η πολιτική του Μνημονίου πρέπει να ανατραπεί

“Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για μια ελάχιστη προγραμματική σύγκλιση ώστε να προκύψει μία προοδευτική διακυβέρνηση”, υπογράμμισε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, κ. Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνικό σταθμό. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνάντηση που είχε τόσο με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα, όσο και με τους Οικολόγους Πράσινους.

Η κ. Κατσέλη υπογράμμισε πως η πολιτική της βαθιάς ύφεσης δε μπορεί να συνεχιστεί, καθώς αποσταθεροποιεί ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, τονίζοντας ότι είναι αναγκαίο να ανατραπεί η πολιτική του Μνημονίου και να αντικατασταθεί από ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης.
“Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η ακύρωση της προγραμματισμένης για τον Ιούλιο νέας μείωσης του κατώτατου μισθού και η αποφυγή οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και νέων αυξήσεων στους φόρους, πρέπει να αποτελέσουν βασικές επιδιώξεις της νέας κυβέρνησης”, σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης της η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας.
Η κ. Κατσέλη, τέλος, τόνισε πως πρέπει να προωθηθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση η ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος.
SHARE