Καθαρή λύση για το χρέος βλέπει ο Ν.Παππάς – Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Παππάς: Να υπάρξει εθνική συνεννόηση για το χρέος

Στις 15 Ιουνίου θα έχουμε καθαρή λύση για το χρέος. Τίποτα λιγότερο από αυτό», αναφέρει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του  στη Real News.
Όπως σημειώνει, «η τακτική της μετάθεσης των μεγάλων αποφάσεων, που ακολουθούν ορισμένοι ως σήμερα, δεν έχει μέλλον», ενώ η πρόταση που κατατέθηκε δεν συνιστά καθαρή λύση.  Σύμφωνα με τον κ. Παππά, αυτό που είδαμε στο Eurogroup ήταν ένα παιχνίδι πολιτικών σκοπιμοτήτων, ενώ το ΔΝΤ δεν ήταν και τόσο ακλόνητο στις θέσεις του περί αναδιάρθρωσης του χρέους.

Ο υπουργός δήλωσε ότι εκλογές θα γίνουν το 2019 τον Σεπτέμβριο και αφού θα έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται τα αντίμετρα, ενώ  υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση έχει εντολή τετραετίας για να βρει λύση σε όσα μας οδήγησαν στη καταστροφή επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να ομαλοποιήσει την κατάσταση και να βάλει τη χώρα σε νέα πορεία. Αναφερόμενος τη ΝΔ και τον πρόεδρό της Κ. Μητσοτάκη, του καταλογίζει μίσος για την αριστερά και κόλλημα της πολιτικής βελόνας σε συνταγές αλά ΔΝΤ, σημειώνοντας ότι η ηγετική ομάδα περί τον κ. Μητσοτάκη έχει επιλέξει τον ακροδεξιό νεοφιλελευθερισμό.

Για τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς δηλώνει αισιόδοξος ότι μπορούν να συγκλίνουν με ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης και νέου κοινωνικού κράτους .
Αναφερόμενος στο τηλεοπτικό τοπίο, επανέλαβε  πως πρέπει να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία για νέο διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες από το ΕΣΡ.

SHARE