ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

“Ως άλλη Ιφιγένεια θα θυσιαστούν οι Eλληνες”, βιώνοντας με δραματικό τρόπο τις επιπτώσεις, αναφέρει ο πανεπιστημιακός Ferdi De Ville σε άρθρο γνώμης που φιλοξενεί η σημερινή η βελγική εφημερίδα De Standaard, υπό τον τίτλο «Hocus Pocus grexodus».

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής δημοσιονομικής ένωσης.

Η σεισμική δόνηση που θα προκληθεί από την αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα μεταπείσει τους Γερμανούς, για την ανάληψη του κόστους μιας δραστικής αντιμετώπισης των προβλημάτων της ευρωζώνης, από τη στιγμή που θα αντιληφθούν τις επιπτώσεις, υποστηρίζει ο αρθρογράφος.

Αναλυτικά, μέχρι τώρα η Γερμανία παραμένει ανένδοτη στην άρνησή της να συνδράμει ενεργότερα τις προσπάθειες διάσωσης άλλων χωρών, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση της Ελλάδας, η οποία, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «έχει στιγματιστεί ανεπανόρθωτα» από τον γερμανικό Τύπο, με τις «ευλογίες» μάλιστα της ίδιας της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ.

Πηγή: http://www.paraskhnio.gr

SHARE