Ιστορική ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου στο Κογκρέσο – “Να καταργηθεί η θανατική ποινή”

pope-congress Υπέρ της κατάργησης της θανατικής ποινής τάχθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος στην ιστορική ομιλία που απηύθυνε στα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου.

Είναι η πρώτη φορά που προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, απευθύνθηκε στα μέλη του Κογκρέσου.

Ο Ποντίφικας καταδίκασε το εμπόριο όπλων και έκανε λόγο για «χρήματα βουτηγμένα στο αίμα». Ο Πάπας αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό καλώντας τους Αμερικανούς να απορρίψουν την ξενοφοβία.

«Εμείς, που είμαστε τα παιδιά αυτής της ηπείρου δεν φοβόμαστε τους ξένους, γιατί οι περισσότεροι από εμάς ήμασταν κάποτε ξένοι. Η οικοδόμηση ενός έθνους απαιτεί την διαρκή ενασχόληση με τους άλλους και την απόρριψη μιας νοοτροπίας εχθρότητας προκειμένου να υιοθετηθεί μια νοοτροπία αλληλοβοήθειας», τόνισε ο Πάπας.

Τα μέλη του Κογκρέσου διέκοψαν αρκετές φορές την ομιλία του Ποντίφικα με χειροκροτήματα. Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της θανατικής ποινής. Ακόμη, επισήμανε πως οι παραδοσιακοί θεσμοί του γάμου και της οικογένειας απειλούνται. Για ακόμα μια φορά αναφέρθηκε και στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, ζητώντας την ανάληψη άμεσων μέτρων για την καταπολέμηση του φαινομένου.

 

SHARE