Ιατρικό Κέντρο: Συζητά με τις τράπεζες αναδιάρθρωση δανείου 132,8 εκατ. ευρώ που λήγει τον Ιούλιο

Αποτέλεσμα εικόνας για ιατρικο κεντροΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Σε συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζές της βρίσκεται η Ιατρικό Αθηνών για την αναδιάρθρωση του ομολογιακού δανείου, που είχε λάβει τον Ιούλιο του 2012 και λήγει φέτος.

Το ανεξόφλητο υπόλοιπο του δανείου ανέρχεται σε 132,8 εκατ. ευρώ (σ.σ 164 εκατ. το αρχικό ύψος), με ομολογίες ύψους 50,3 εκατ. ευρώ να έχουν καταστεί, ήδη, ληξιπρόθεσμες, όπως αναφέρεται στις αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις.

Η Ιατρικό αναφέρει ότι έχει, ήδη, στα χέρια της προσχέδιο των όρων αναδιάρθρωσης της σύμβασης, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την παράταση λήξης του δανείου κατά μια 5ετία με ταυτόχρονη τροποποίηση του προγράμματος αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων ομολογιών ύψους 50,3 εκατ. ευρώ.

Η εισηγμένη δηλώνει ότι η συμφωνία αναδιάρθρωσης του ομολογιακού αναμένεται να υπογραφή πριν τη λήξη της υφιστάμενης δανειακής σύμβασης. Πριν, δηλαδή, τον προσεχή Ιούλιο.

Η υπογραφή της συμφωνίας αποτελεί «βασική προϋπόθεση για την επάρκεια κεφαλαίου κίνησης και τη διασφάλιση της απαιτούμενης ρευστότητας ομίλου και εταιρείας» όπως αναφέρεται στις αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις.

 

Πηγή: euro2day

SHARE