Θερμή στήριξη Μπάιντεν στην Ελλάδα – Υπέρ της ελάφρυνσης χρέους

Θερμά ήταν τα λόγια του τέως αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν για την Ελλάδα, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Concordia Summit, τασσόμενος υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αφήσε επίσης αιχμές κατά του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Εσείς οι Έλληνες είστε επικίνδυνοι, μπαίνετε μέσα στην καρδιά κάποιου και την κατακτάτε», αναφέρει χαρακτηριστικά στην εισαγωγή της ομιλίας του ο κ. Μπάιντεν, ενώ απευθύνει κάλεσμα συμπαράστασης τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Διατλαντική συμμαχία.

 «Η συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ είναι σημαντική, όπως έγινε προ 70 ετών όταν ο Τρούμαν έκανε το δόγμα του», είπε, ενώ εξήρε τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή και εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την παρουσία του στη χώρα μας.

«Είναι τιμή για μένα να βρίσκομαι εδώ», τόνισε ο κ. Μπάιντεν και σημείωσε ότι ξεκίνησε τα πολιτικά του βήματα από την ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ.

Σε πολλά σημεία της ομιλίας του ο τέως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι «η ισχυρή Ελλάδα είναι συνδεδεμένη με ισχυρή Ευρώπη», τονίζοντας επίσης ότι η ισχυρή Ευρώπη είναι αναγκαία για την Αμερική. «Οι ελεύθεροι πολίτες του κόσμου περιμένουν από μας να στηρίξουμε την ειρήνη στον κόσμο», είπε.

Επιπλέον, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος Ομπάμα εργάστηκαν σκληρά για να πείσουν την Ευρώπη να βοηθήσει την Ελλάδα στην οικονομική κρίση και υπογράμμισε ότι είναι υπέρ της οικονομικής ανόρθωσης της Ελλάδας και αυτό επιβάλλει παραγραφή του χρέους.

Ο κ. Μπάιντεν δεν μπορουσε να μην αναφερθεί και στα κρούσματα τρομοκρατικών επιθέσεων που απασχολούν τον κόσμο και την Ευρώπη και ευχαρίστησε τους Έλληνες που δέχτηκαν «στη χώρα τους πλήθος προφύγων».

«Η ιστορία έχει αποδείξει ότι η προάσπιση των συμφερόντων της Ευρώπης, βοηθάει τα συμφέροντα της Αμερικής», κατέληξε στην ομιλία του.

Υπενθυμίζεται, ότι το ετήσιο συνέδριο διοργανώνει ο ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός Concordia, παράλληλα με τη σύνοδο του ΟΗΕ κάθε Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, με τη συμμετοχή ηγετών κρατών και κυβερνήσεων και ανώτατων στελεχών επιχειρήσεων και έχει στόχο να κινητοποιήσει τον ιδιωτικό τομέα ώστε σε συνεργασία με κράτη και διεθνείς οργανισμούς να δώσει λύσεις στα σύγχρονα παγκόσμια προβλήματα.

H συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ζητήματα που αφορούν στις περιφερειακές εξελίξεις, στα ενεργειακά, καθώς και το Κυπριακό και οι διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας- ΗΠΑ βρέθηκαν στην ατζέντα των συνομιλιών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον τέως αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Η συνάντηση των δύο ανδρών, στο Μέγαρο Μαξίμου, διήρκησε περισσότερο από μιάμιση ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τζο Μπάιντεν υπογράμμισε στον Αλέξη Τσίπρα τη σημασία της διακυβέρνησης Ομπάμα στην αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και διαβεβαίωσε πως και ο ίδιος θα συνεχίσει να συμβάλει στην περαιτέρω αναβάθμιση των σχέσεων των δυο χωρών

Διαβάστε επίσης:

Θερμά λόγια για την Ελλάδα από τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

SHARE